Autor Wątek: brak tylnego silniczka tylnej wycieraczki, czy jest zamiemie  (Przeczytany 2895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jarek36-36

• HKP
  • **
Witam, jestem posiadaczem auta od tygodnia, brak wycieraczki przy zakupie za bardzo mnie nie martwił do chwili poznania cen używanych 180 zł wzwyż,nie mówiąc o nowych 360-400 zł. doliczając jeszcze ramię. Zrozumiałem dlaczego miałem wstawioną zaślepkę pewnie za 1zł. Czy ktoś z szanownych forumowiczów próbował już kiedyś wstawić od innego modelu hyundai podobny silniczek? Zakładam, że myśl technologiczna i zasilanie będzie najbliżej związane z tą marką. Zdaję sobie sprawę, że zmocowaniem trzeba będzie pokombinować, moduł wycieraczki szczęśliwie został na miejscu. Jakieś sugestie, propozycje ?

Offline Ericsson

• Giełda
brak tylnego silniczka tylnej wycieraczki, czy jest zamiemiennik ?
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Maj 2018, 17:00:08 »
To za ile to chciales kuipc za 10zl? tu masz za 150 mysle ze to dobra cena
a jezeli szkoda ci pienenzy to poprostu jezdzij bez wycieraczki masz lusterka
a wienc z tylu nie jest ci potrzebna.
http://allegro.pl/mechanizm-wycieraczek-tyl-hyundai-santa-fe-i6719688742.html

Offline volcan

• Giełda
    • http://www.prace-geologiczne.pl
Re: brak tylnego silniczka tylnej wycieraczki, czy jest zami
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Maj 2018, 12:59:56 »
Które to Santa Fe jest? SM? Wiesz, że tam silniczek ma dwa położenia - spoczynkowe wycieraczki po wyłączeniu wycieraczki i spoczynkowe na szybie w przerywanym trybie? Wydaje mi się, że nic innego nie będzie pasowało, albo po prostu nie otworzysz tylnej szyby, jeżeli dasz jakiś inny silniczek.

Offline jarek36-36

• HKP
  • **
brak tylnego silniczka tylnej wycieraczki, czy jest zamiemiennik ?
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Maj 2018, 21:49:15 »
Za 10zł to już klamki  pokupowałem, bo były pourywane  ;-) Jeżeli byłby stary w klapie i spalony to jeszcze miałbym szanse coś pokombinować. Wiem że idzie na lato i nie będzie tak bardzo potrzebny, ale jeżeli powiedzmy mam wydać 180 zł za używany, który tak do końca nie wiadomo jak długo posłuży, to alternatywą wydawało mi się kupno nowego od innego modelu. A czy za położenie wycieraczki nie odpowiada moduł, który jest zamocowany w klapie, który ma za zadanie "ściągnąć" ramię podczas otwierania szyby ? Nie wiem jak to w realu działa, moje rozważania są czysto teoretyczne.