Forum > i30 PD

Alarm w i30 - czy on istnieje?

<< < (3/4) > >>

fracz:

--- Cytat: "tomilipin" ---
Strasznie mi też brakuje automatycznego domykania szyb - w końcu wszystkie są elektryczne, więc to byłoby parę linijek kodu dla programisty żeby dodać taką funkcję do komputera w aucie :roll:
--- Koniec cytatu ---

U mnie działa domykanie szyb jak po zamknięciu pilotem potrzymam przycisk jeszcze z 3s. Szkoda że nie da sie tak samo otworzyć :-(

gulgulq:

--- Cytat: "asche" ---Otwórz szybę z tyłu, zamknij drzwi z pilota a następnie od zewnątrz otwórz drzwi klamką wewnątrz auta ;)
--- Koniec cytatu ---

Trafiłem na ten temat przypadkiem i w sumie nigdy się nie zastanawiałem nad alarmem.
Mam auto modelowo młodsze ale w wyposażeniu fabrycznym (2016r. GO!) powinien być alarm. Dziś zrobiłem ten test i nic - żadnej syreny, migania - otwieram po prostu drzwi czy to z przodu czy z tyłu.

Jak sprawdzić w inny sposób czy faktycznie alarm jest?

tomilipin:

--- Cytat: "fracz" ---U mnie działa domykanie szyb
--- Koniec cytatu ---
Mamy ten sam model, ale ja z 2017 roku, a Ty z 2018. Sprawdzałem i niestety trzymanie przycisku zamykania na pilocie nic nie daje, szyby się nie domykają.

Czy może jakiś posiadacz i30 z 2017 roku może to sprawdzić? asche, Widzę że masz ten sam model i rocznik. Możesz zobaczyć czy u Ciebie działa domykanie szyb? Jak pisał wcześniej fracz, wystarczy przytrzymać przycisk zamykania na pilocie.

asche:
Nie działa.

tomilipin:
Dzięki za sprawdzenie :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej