Autor Wątek: Problem z przyspieszeniem  (Przeczytany 4585 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aneczka

• HKP
  • **
Problem z przyspieszeniem
« dnia: 06 Maj 2018, 08:04:47 »
Witam. Może wy pomożecie bo serwis już 2 razy oddał mi niesprawne auto :cry: Mianowicie kiedy jest zimno auto odpala i rusza bez problemu, jeśli postoi na słońcu po odpaleniu po jakichś 2-3sek. obroty spadają czasami nawet zgaśnie a czasami spadną i wzrosną ponownie. I drugi problem przy ruszaniu obroty rosną, zamuli go, a po chwili wyrywa do przodu jakby miał 300 koni. W serwisie wymienili filtr paliwa, wyczyścili EGR, dopalili DPF, nadal było to samo. Za drugim razem wyczyścili przepływomierz i jakieś kable i nadal jest to samo. Zanim oddałam drugi raz do serwisu odłączyłam przepływomierz, autko wtedy kręciło do 3tyś obrotów ale przyspieszało płynnie. Dodam że jakiś czas temu autko zaatakowała mi kuna. Czy możliwe jest że coś jest pogryzione a komputer nie pokazuje błędu? Pomóżcie bo już nie wiem co może być :-( Pacjent Hyundai i30, 1,6 CRDI, 2011r.

Offline Nabuknedasar

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maj 2018, 14:07:00 »
Sitko /filtr/ w zbiorniku paliwa wyczyszczony?

Offline Aneczka

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Maj 2018, 15:31:47 »
Wyczyszczony i już mam przyczynę. Za mały dopływ powietrza do przepływomierza

Offline yeti73

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Maj 2018, 21:41:33 »
Witam
Mam ten sam model i mam podobny problem jak jest chlodno idzie jak nowka sztuka jak postoi na sloncu  szarpie podczas jazdy mechanik stwierdzil ze trzeba wymienic tablice rozdzielcza

Offline Aneczka

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Maj 2018, 22:32:50 »
No w Hyudaiu powiedzieli że wtryski a jakiś program pobrany z internetu że za mały dopływ powietrza do przepływomierza. W sobotę się okaże która diagnoza była trafna, jak usterka zniknie to dam znać jak sobie z tym poradziłam

Offline yeti73

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Maj 2018, 23:10:54 »
OK dzieki czekam na dalsze info

Offline Clins299

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Czerwiec 2018, 16:19:13 »
Jak słychać turbo to może być nieszczelność między turbo a intercolerem.  A jeśli chodzi o turbodziure to zawsze ona będzie. Jak z kosztami serwisowania takich usług które wykonali..??

longin1

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Czerwiec 2018, 20:47:13 »
Podłącz kompa, uruchom Cascade i zobacz wydatek wtryskiwaczy. Jak któryś będzie slabszy kup środek do czyszczenia wtryskiwaczy i wypal bak jak masz szansę oczywiście. Moim zdaniem możliwe jest jeszcze, że jakiś zwierz zrobił dziurę w dolocie. Sprawdź dokładnie obudowę filtra powietrza.