Forum > Santa Fe SM

Nie działa klimatyzacja

<< < (2/6) > >>

Piotrek50501:
Byłem właśnie w serwisie. Pan krzyknął około tysiąca złotych łącznie z napełnieniem. Okazało się, że do wymiany jest chłodnica. Chcę ja sam wymienić i jechać napełnić. Jak najprościej się do Niej dostać? Trzeba demontować zderzak?

Możecie mi jakąś polecić? W granicach do 200zł i w miarę dobrą?
Co sądzicie o tej? http://allegro.pl/hyundai-santa-fe-00-2-0crdi-2-0i16v-2-4i16v-2-7-i7328318830.html

AbaraiRenji7th:
Ja mam dokładnie taką, LORO, założona w lutym zeszłego roku, nie ma żadnego problemu. Co do ceny, to za samo nabicie klimatyzacji zapłaciłem ostatnio 350zł u siebie (czynniki podrożały bardzo mocno, a wchodzi 0,85 kg).
Wymiana chłodnicy w silniku 2.4 sprowadza się do odchylenia plastikowego pasa nad chłodnicami i odkręcenia kilku śrubek, ogólnie dostęp jest spoko, nie wiem jak w 2.0, ale pewnie podobnie skoro skraplacz jest uniwersalny.
Pamiętaj że wymiana chłodnicy to nie wszystko, trzeba to wszystko dobrze zaopatrzyć o-ringami, a tutaj bez testu ciśnieniowego już raczej nie ocenisz czy jest ok.

Piotrek50501:
Czynnika już nic nie było w układzie. Sprawdzę oringi, pewnie wymienie je od razu. Kolejne co mnie zastanawia. Sprawdzałem dostęp i jest ok od góry. Tylko czy gdy ściągnę ten pas nad chłodnicami to nie będzie mi przeszkadzać mechanizm zamykania maski? AbaraiRenji7th Jak było u Ciebie?

Ericsson:
u mnie taka akcja niestety

Piotrek50501:
Szczerze współczuję

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej