Forum > Getz

[Getz TB] Zmiana parownika sekwencji brc na inny.

<< < (2/3) > >>

robaszek127:
To chyba mam pecha. U siebie już wymieniłem 2 wtryski, czujnik ciśnienia bo to starsza wersja, naprawiony komputer przez rozszabrowanie drugiego bo elektronika ma jakieś dziwne oznaczenie i głupiego układu za 10zł nie ujdzie kupić i parownik.
Tankowane tylko na orlenie bo gaz dobry i czysty co widać na filtrze. Wtryskiwacze oba puszczały gaz przez wtyczkę.
Wcześniej też uważałem brc za dobry wybór. Na szczęście jest jednak net i na samym parowniku zaoszczędziłem a a stag rc02 nawet jest podobny wymiarowo do seqenta.

Kamiljan:
U mnie też BRC i nie zamieniłbym na nic innego 100tys. km na gazie, leje, jeżdżę i to wszystko no oczywiście filtry regularnie.

aleksander002:
Musiałem zmienić gazownika, bo obecny zaczął coś kręcić jeszcze zanim do niego pojechałem. Poza nowym terminem instalacji zaproponowano mi instalację LPGTech bez dodatkowych zabezpieczeń zaworów (ani lubry, ani dotrysku), bo gazownik stwierdził inaczej niż poprzedni, że w sumie to w tym silniku nie będzie to potrzebne. Mam nadzieję, że zawory się nie sypną.

nadamus:
mam w innym samochodzie instalacje brc. i nie moge narzekać- nalatałem 200kkm i ...
co prawda musiałem robić głowice bo jeden wtrysk był lekko zapchany i poszły mi 2 zawory na jednym cylindrze, wymiana membran po 160kkm i to wszystko. oczywiście pomijam takie rzeczy jak wymiana filtrów i regulacja (co 15kkm). stosuje też mycie wtrysków co 45-60kkm w myjce ultradźwiękowej (ale bardziej dla dobrego samopoczucia niż z potrzeby). i na razie wszystko lata. w tym roku muszę zmienić też zbiornik bo kończy się homologacja.

Yeti1989:
Hey,

Ja aktualnie mam parownik BRC do wymiany bo puszcza podciśnieniem, wyłącza się gaz w czasie jazdy, zapal się check engine :) Ogólnie wolę oryginał nowy kupić bo przy 150k km był regenerowany i aktualnie ma 216k km (gaz od nowości). Instalacja jest bardzo dobrej jakości i dopóki się coś nie zużyje to jest bezawaryjna. Ogólnie gaziarz powiedział 600pln z wymianą i dla mnie to nie jest dużo za główny element instalacji pasujący do całości. Tym bardziej, że wycieczka nad morze z Wrocławia pozwoli oszczędzić od razu minimum 200pln na benzynie. Nie ma we wrocku gaziarza który by obsługiwał BRC i STAG jednocześnie więc nie wiem czy bym się odważył próbować coś podmieniać z innych firm. Może i by było taniej ale czy warto?

pozdrowionka :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej