Autor Wątek: Urwany mechanizm grotu  (Przeczytany 4374 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sisimon

• Giełda
Urwany mechanizm grotu
« dnia: 29 Kwiecień 2018, 17:32:30 »
Mam problem z urwanym mechanizmem grotu w pilocie. Na razie wkładam sam grot, przekręcam kluczyk, pilot kładę koło ręcznego i jadę. Jednak muszę go naprawić. Znalazłem na allegro obudowy. Czy jest szansa przełożyć z nowej obudowy do starej sam ten mechanizm grota ? Jeżeli nie, to czy po przełożeniu części do nowej obudowy, pilot będzie działał poprawnie ? Gdzieś czytałem, że niektórzy po wymianie obudowy mieli bardzo minimalny zasięg jego działania (aby otworzyć samochód musieli dawać pilota do szyby przy drzwiach), innym znowu niby działał - ale samochód nie odpalał. Co radzicie zrobić , aby w jak najmniej ryzykować a naprawić w miarę tanio ? Znalazłem instrukcje na stronie http://anonco.pl/hyundai-i30-wymiana-obudowy-kluczyka-hyundai-i30-replacement-housing-for-key/ . Pewnie będę musiał zrobić to samo.

Offline pronxsquad

• HKP
  • **
Urwany mechanizm grotu
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Maj 2018, 16:21:40 »
Też miałem ułamany mechanizm grotu, kupiłem na allegro pilocik za 16 zł. Poprzekładałem wszystko i działa. Przełożyć musisz grot, płytę główną i transponder ( jest pod płytą główną, mały czarny węglik).

Hyundai Flip Key Shell Replacement