Forum > i40 VF

Zgon dpf-a czy moze coś innego?

<< < (6/7) > >>

MD13:

--- Cytat: "struksik" ---Przy jakim przebiegu to zrobiłeś? Wylatuje coś z tłumika (jakieś czarne chmury)?
--- Koniec cytatu ---

Wszystko opisałem w temacie DPF. Przebieg teraz mam jakieś 116 tys. robiłem to w lutym. Na hamowni jak go żyłowali to obserwowałem wydech ( już był bez dpf) jak mocno przygrzał na dużych obrotach na chwilę pojawił się lekki czarny dymek. Tak to czysto. Kwestia jeszcze ,żeby mapa była zrobiona dobrze.

Alonzo_:
Tu znaczącą rolę ma kondycja konkretnego egzemplarza - układu wtryskowego.

Venom:

--- Cytat: "marcin_kutno" ---Jaki jest koszt, co robiłeś i jak to wpłynęło na spalanie?
--- Koniec cytatu ---

Marcin, ja tez jestem z Kutna i też robiłem w Łodzi w g-lab. Jedz śmiało do gościa , to stary obcykany w temacie tuner . Mi zrobił moje i40 na 156 koni przy czym zostawiliśmy DPF .

[ Dodano: 2018-06-06, 11:51 ]

--- Cytat: "MD13" ---1800zł - wywalenia i wyłączenie dpf i mapa . Moc poszła na 168km. Spalanie trochę spadło. Ogólnie trzyma się koło 8 z tym 90% miasto.Na tracie miałem jakieś 5,8 autostrady ,ekspresówki. Wszystko zależy os stylu jazdy i warunków. Ale i tak spadło spalanie. No i nie myślę o tym dziadostwie :)
--- Koniec cytatu ---

ile ci pali???????? 8 ??? Ja pierdole :-) bardzo dużo . Kiedy sprawdzałeś filtr powietrza? Mi jakiś  czas temu zaczął podejrzanie  dużo palić. Czasem nawet 7,5 -7,6 gdzie normalnie palił mi 6-6,6 .
Kupiłem nowy filtr powietrza, zamontowałem i odrazu spadło do  normalnego poziomu .Przy czym  filtr który wywaliłem nie był jakiś zasyfiony .

waszek_rmc:

--- Cytat: "Venom" ---.Przy czym filtr który wywaliłem nie był jakiś zasyfiony
--- Koniec cytatu ---

Zapewne był, tego nie zobaczysz. One mają małą przepsutowość, a syfu w powietrzu dużo. Mój rekord w ten weekend to 4,9 przy dsytrybutorze, jazda może i emerycka ale się nie spieszyło. Za to po wymianie filtru :)

MD13:

--- Cytat: "Venom" ---ile ci pali???????? 8 ??? Ja pi*** :-) bardzo dużo . Kiedy sprawdzałeś filtr powietrza? Mi jakiś  czas temu zaczął podejrzanie  dużo palić. Czasem nawet 7,5 -7,6 gdzie normalnie palił mi 6-6,6 .
Kupiłem nowy filtr powietrza, zamontowałem i odrazu spadło do  normalnego poziomu .Przy czym  filtr który wywaliłem nie był jakiś zasyfiony .
--- Koniec cytatu ---

Tak będzie, mam AUTOMAT jak siedzę w korku to tak jest. A teraz w Łodzi to jakaś makabra się robi. Robię krótkie odcinki i więcej stoję niż jadę :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej