Mam chyba ten sam problem. W zimie objawy były takie. Ustawione grzanie np. na 22 st.C, nawiew na nogi. Jedziemy w trasę, po ok. 30 minutach po stronie pasażera zaczyna lecieć zimne powietrze. Nie pomaga żadne podbijanie temperatury dla pasażera ani nic. Dopiero wyłączenie całkowite wentylacji i włączenie ponownie na chwilę poprawiało sytuację. Teraz mam tak, że np. ustawię sobie 22 st.C, włączam AUTO na klimie i utrzymuje temperaturę. Ale po chwili znowu u pasażera leci lodowate powietrze (pomimo, że był wieczór, na zewnątrz jakieś 15 st.C i po stronie kierowcy leciało lekko ciepłe powietrze, a po stronie pasażera jakby klimę skręcić na minimum).
Zgłaszałem to przy okazji ostatniego przeglądu w ASO, ale mnie zbyli stwierdzeniem, że podpinając pod kompa nic im nie wyskoczyło. A auto już ma ponad 5 lat więc gwarancji i tak nie ma

...
Za konkretne wskazówki, co może być przyczyną i jak temu zaradzić, będę wdzięczny

...
Edit: Zrobiłem diagnostykę klimatyzacji (trzymając wciśnięty OFF naciskamy 4x nawiew na nogi). Zwrócił kod 00, czyli teoretycznie brak błędu. Spróbuję kiedyś przeprowadzić to samo w momencie, gdy nie będzie działać poprawnie prawa strona...