Autor Wątek: ix35 - 184 KM i automat  (Przeczytany 5539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sajmon2207

• HKP
  • **
ix35 - 184 KM i automat
« dnia: 02 Kwiecień 2018, 23:41:32 »
CZEŚĆ WSZYSTKIM!

Jeszcze nie jestem posiadaczem Hyundaia, ale prawdopodobnie lada moment bede (a właściwie szukamy go dla mamy). Mam kilka pytań o to auto. Jeśli łamie to regulamin grupy to z góry przepraszam.

Mianowicie auto, którym się zainteresowaliśmy ma silnik 2.0 CRDI i moc 184 KM oraz automatyczna skrzynie biegów. Czy ktoś z Was wie może coś więcej nt. automatów w Hyundaiu? Trwałości? Jesli macie automaty jakie przebiegi wytrzymują? Jakieś awarie? To auto ma 200.000 przebiegu, ale ma wszystko czego mama oczekuje od auta, łącznie z kolorem, wyposażeniem, mocą, jest z salonu PL etc tylko przebieg nas przeraża. Ja jeżdżę automatami, ale Toyoty, a o ASB Hyundaia nie mam pojęcia:/ pomóżcie proszę!  :-)

Pozdrawiam i z góry dziękuję! :-)

Offline Piotrek79

• Giełda
ix35 - 184 KM i automat
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Kwiecień 2018, 05:35:45 »
Witam.
Ja mam Tucsona 2004 rok 2.0 crdi w automacie.
Kupiłem go prawie dwa lata temu. Jak na razie wszystko ok.
Nie wiem dokładnie jak jest w twoim,ale Hyundai brał automaty od Mitsubishi a to dosyć dobre i twarde skrzynie. Oczywiście wszystko zależy od tego jak ktoś dbał o samochód.
Jak na oględzinach wszysto będzie ok to brać zrobić serwis i jeździc.

Offline raflogóral

• HKP
  • **
ix35 - 184 KM i automat
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Kwiecień 2018, 10:04:10 »
Witam,posiadam takiego Hultaja od lipca zeszłego roku,w trasie bardzo wygodny ,spalanie ok 7,8 l przy 150 km/h.Automat dobrze sie spisuje,troche sie gubi w górach,czasem redukuje za mocno,dobrze hamuje silnikiem .Ogólnie polecam to auto.Pozdrawiam