Forum > Accent

[Accent LC] Błąd od sondy lambda

<< < (4/5) > >>

Erebus:
Na drugiej sondzie z tego co wiem powinna być amplituda która jest odwzorowaniem tej z pierwszej, jednak zmniejszona o tłumienie jakie daje katalizator. W ptof. zakładach zajmujących się robieniem układów wydechowych po usunięciu katalizatora, przekierowują  sygnał z pierwszej na drugą sondę przez diodę która symuluje właśnie "dławienie" katalizatora. Stąd właśnie zakres działania sondy.

Zbyszek:
Ja też kiedyś sądziłem, że wskazania drugiej sondy powinny odwzorowywać pierwszą lecz na szkoleniu DENSO wyprostowali moje poglądy :-P

Erebus:
Widzisz człowiek uczy się przez całe życie  :-)  Ale dobrze wiedzieć

kobalt87:
Poszedłem tym co mi zaproponowaliście. Mechanik stwierdził że należy wymienić tłumik drgań w układzie wydechowym. Błąd sondy został skasowany, miejmy nadzieje że już się nie pojawi. Po przejechaniu kilku tysięcy napiszę jak się samochód sprawuje.

Bervoc:

--- Cytat: "kobalt87" ---Poszedłem tym co mi zaproponowaliście. Mechanik stwierdził że należy wymienić tłumik drgań w układzie wydechowym. Błąd sondy został skasowany, miejmy nadzieje że już się nie pojawi. Po przejechaniu kilku tysięcy napiszę jak się samochód sprawuje.
--- Koniec cytatu ---

Troszkę odkopię temat, bo chciałem się zapytać czy problem ponownie powracał?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej