Autor Wątek: Problem z prędkościomierzem i30  (Przeczytany 4253 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robek

• HKP
  • **
Problem z prędkościomierzem i30
« dnia: 26 Marzec 2018, 10:21:32 »
Dzień dobry,
 Zwracam się z prośbą o pomoc w takim problemie - wariuje mi prędkościomierz. Wskazówka lata sobie jak chce po całej skali czasami zaczyna od razu po przekręcenie kluczyka czasami jak ruszę. Wiąże się to z zamknięciem centralnego zamka, komputer pokazuje też nieprawidłowo spalanie. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów zaczyna wskazywać normalnie(ostatnio nawet prawie cały dzień wariował bez przerwy). Czym zimniej na dworze tym dłużej "dochodzi" do siebie. Dodam iż byłem w serwisie ( nie ASO ) - wymienili czujniki prędkości przy skrzyni nawet dwa razy i zegary i nic... dalej to samo. Instalację przeglądał też elektryk i nic nie znalazł :( Czy zna ktoś jakiś serwis w Wawie lub okolicach który sobie z tym poradzi ?
 Z góry dziękuję za pomoc

Offline Clins299

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Kwiecień 2018, 13:44:31 »
Pasuje sie wpiąć pod obd2 i zobaczyć jakie wartości prędkości są odczytywane z czujników z  ABS i ze skrzyni. Jeśli po obd2 będzie ok to Trzeba dalej szukać.
Ile taka przyjemność w ASO Cie kosztowała?

Offline Robek

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Kwiecień 2018, 14:54:59 »
To właśnie nie w ASO byłem - serwis i dealer mitsubishi - tam go kupiłem używanego z gwarancją i jeździłem do nich ale nie mogli sobie z tym poradzić ale luz z ich strony bo zrobili tyle ile mogli bez brania kasy bo tego akurat gwarancja nie obejmowała... teraz szukam w Wawie kogoś kto temat zna i dobrze ogarnie - dzięki za podpowiedź :)

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Kwiecień 2018, 23:25:02 »
Gwarancja nie obejmowała?
Kupowałeś samochód i jako klient oprócz tego co zaoferował Ci przy sprzedaży zbywca, np. gwarancja VIP, obejmująca określone podzespoły, to masz jeszcze rękojmie, a ta obejmuje wszystkie wady ukryte, o których nie poinformował cię zbywca pojazdu.