Forum > Sonata
[Sonata NF] Ile wam spala ?
karakuli:
Przeczytałem ten wątek i tak się zastanawiam, czy mój samochód nie pali za dużo?
Sonata 2.0 z 2006 r. silnik G4KA zainstalowany LPG.
Codziennie jazda do pracy - 3 km tam i z powrotem + czasami po mieście + sporadycznie jazda po autostradzie ok 100 km.
Wychodzi mi prawie 14 l/100 km.
W tych samych warunkach mój poprzedni samochód (Skoda Octavia 1.9 TDI) zużywała ok. 5-5,5 l oleju.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
[ Dodano: 2018-12-31, 22:07 ]
--- Cytat: "Hants" ---Pytanko tak tylko gwoli jasności, skąd Wy macie te 2 litrowe benzyny w Sonatach NF?
Zdaniem wikipedii, te silniki (G4KA [Theta] i G4KD [ThetaII] ) były dostępne tylko w Azji.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Theta_engine
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Sonata
--- Koniec cytatu ---
Z Dani.
darekn15:
Jeździsz głównie krótkie odcinki - w zasadzie na zimnym silniku. Niestety raczej mniejszego spalania nie będzie :-( .
2-ga sprawa jaką masz instalkę LPG?
Ja mam STAG, i z tego co widzę to na nierozgrzanym silniku STAG ma tendencje do "przelewania" silnika paliwem.
karakuli:
--- Cytat: "darekn15" ---
2-ga sprawa jaką masz instalkę LPG?
Ja mam STAG, i z tego co widzę to na nierozgrzanym silniku STAG ma tendencje do "przelewania" silnika paliwem.
--- Koniec cytatu ---
Też Stag.
emge74:
--- Cytat: "darekn15" ---Ja mam STAG, i z tego co widzę to na nierozgrzanym silniku STAG ma tendencje do "przelewania" silnika paliwem.
--- Koniec cytatu ---
u mnie pracuje STAG Qbox Basic, żadnego przelewania i żadnych problemów
(może dlatego, że regularnie przeglądany?)
spalanie podane wcześniej w tym samym wątku, wciąż stabilnie ten sam poziom
darekn15:
Ja nie napisałem o "przelewaniu" takim że silnik wręcz dławi się od nadmiaru paliwa.
Sprawdzałeś korekty STFT LTFT podczas jazdy na lpg tuż po przełączeniu z PB (jeszcze na zimnym silniku)? U mnie widać że korekty idą na (-) tzn że ECU za pomocą sondy lambda wykrywa zbyt bogatą mieszankę i skraca czasy wtrysku, ale auto jedzie całkiem normalnie. Potem w miarę wzrostu temperatury silnika korekty się "normują" i są zbliżone do tych z PB.
Najuczciwiej byłoby włożyć w wydech szerokopasmową sondę AFR i sprawdzać AFR czy jest książkowy (np 14,7), czy jednak niższy np. 10-12 , co świadczy o "przelaniu" chociaż silnik jedzie całkiem normalnie.
Generalnie gazownicy stroją nasze auta w warunkach w pełni rozgrzanych silników.
Proponuję poczytaj np na lpgforum co ludzie (tj. bardzo dociekliwi użytkownicy z dużą wiedzą o lpg i ECU ) piszą o dawkowaniu lpg w czasie pracy rozgrzewającego się silnika, o trudnościach w precyzyjnym pomiarze temperatury "lotnego lpg" itd. a co za tym idzie o trudnościach z precyzyjnym dawkowaniem lpg tj. idealnie naśladującym dawkę PB.
Kolega karakuli napisał że jeździ krótkie odcinki tj około 3km , więc jeździ na zimnym silniku - w takich warunkach naprawdę nie ma szans żeby silnik spalał 9-10 l lpg na 100km
Nawigacja
[#] Następna strona