Autor Wątek: Hyundai i30CW - Modyfikacje czeskiej fabryki  (Przeczytany 4354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skipper_ino

• HKP
  • **
Hyundai i30CW - Modyfikacje czeskiej fabryki
« dnia: 16 Luty 2018, 12:14:41 »
Witam, chciałbym prosić o pomoc w uzyskaniu informacji jakie zmiany przeszedł Hyundai i30cw od momentu gdy zaczęła wypuszczać je fabryka w Czechach (tj. 2009r?). Nie mogę znaleźć nigdzie informacji, wyczytałem jedynie, że jakieś przyciemniane nakładki w reflektorze oraz likwidacja schowka, który znajdował się nad radiem. Pytam z czystej ciekawości, dodatkowo czeka mnie wymiana jednego z reflektorów, nie chciałbym posiadać dwóch różnych. Auto mam 2009r prod. modelowo 2010r, jednak to modelowo chyba nic nie zmienia, gdyż facelifting i tak był później. Wyczytałem gdzieś, że zaczęli wstawiać 6biegowe skrzynie, ale nie udało mi się znaleźć żadnego potwierdzenia. Liczę na pomoc forumowiczów, pozdrawiam serdecznie :)

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Luty 2018, 20:43:28 »
Przy części kliknij na numer i w tabelce odszukasz numer części oryginalnej jeśli będzie tylko jeden to znaczy że przez cały okres nic się nie zmieniło. Trzeba brać też pod uwagę wersję nadwozia.

Przednie lampy niezależnie od nadwozia były w jednej wersji przez cały okres produkcji FD w Czechach.

http://epc.japancars.ru/hyundai/#c3Q9PTMwfHx5ZWFyPT0yMDEwfHxyZWdpb249PUVVUnx8c3RzPT17IjEwIjoiXHUwNDIwXHUwNDRiXHUwNDNkXHUwNDNlXHUwNDNhIiwiMjAiOiIyMDEwIFx1MDQxNVx1MDQxMlx1MDQyMFx1MDQxZVx1MDQxZlx1MDQxMCIsIjMwIjoiMjAxMCBpMzBcL2kzMENXIDA5IChDWkVDSCBQTEFOVC1FVVIpICgyMDA5LSkifXx8Y2M9PUhFVVJQSkRIfHxjYXQ9PUhFVVJQSkRIMDl8fFJlZ2lvbjI9PUVFTC9FRVIvfHxmMjM9PTJSMA%3D%3D

Offline Argus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Luty 2018, 20:52:33 »
Tak, mój jest z listopada 2009 i ma skrzynię 6-kę i ciemne wstawki w reflektorach. Z typowo konstrukcyjnych zmian to przednie amortyzatory z wyższym kołnierzem pod sprężynę, inny filtr paliwa, oleju, wkręcane (nie przykręcane) sworznie wahacza. Nic więcej mi nie przychodzi do głowy.

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Luty 2018, 06:26:26 »
Chyba przenieśli port USB i AUX z podłokietnika na przednią konsolę, pod popielniczkę.