Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Automatyczne zamykanie sie drzwi
pawcio:
Alarm mam dokładany ale juz przed jego załozeniem był identyczny objaw. W instrukcji auta wyczytałem, że te ryglowanie drzwi powinno się załanczać przy prędkości powyżej 40km/h a u mnie działa jak chce.
[ Dodano: 2012-03-13, 07:27 ]
Dziś przed wyjściem do pracy odpalalem autko nie trzymając go na żadnym hamulcu i jest to samo, po przekreceniu stacyjki po chwili drzwi sie blokują, więc wyglada na to że ten impuls nie idzie od hamulca.
Hulltay:
W takim razie trzeba sprawdzić jak centralka alarmu podaje sygnał do sterowania centralnym, wydaje mi się że będzie kiepsko jak to będzie jeden przewód bo wtedy trzebaby chyba pogmerać w samym alarmie.
Arni71:
--- Cytat: "pawcio" ---
Dziś przed wyjściem do pracy odpalalem autko nie trzymając go na żadnym hamulcu i jest to samo, po przekreceniu stacyjki po chwili drzwi sie blokują, więc wyglada na to że ten impuls nie idzie od hamulca.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam na myśli alarm dokładany, nie miałem tej opcji w oryginalnym alarmie(a przynajmniej nic o tym nie wiem)
Hulltay:
No to już dziwna sprawa mam ten sam rocznik i u mnie też nie ma takiego systemu, ale tak jak napisałem powinno się zlokalizować sygnał który pobudza centralkę zamków do działania po stacyjce na wyłączonym alarmie (jak masz dokładany to oryginał penie jest odpięty możę w takim razie to nie alarm?).
Arni71:
--- Cytat: "Hulltay" --- (jak masz dokładany to oryginał penie jest odpięty możę w takim razie to nie alarm?).
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie, ja mam oba sprawne tylko do oryginalnego pilot mi się sypie więc zamontowałem dodatkowy a tamtego nie używam
Nawigacja
[#] Następna strona