Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Automatyczne zamykanie sie drzwi
pawcio:
Witam, wie może któryś z kolegów jak odlaczy, wyłączyć lub coś zrobić by drzwi się automatycznie nie zamykaly po przekreceniu stacyjki? Żebym za każdym razem jak ktoś chcę wysiąść z auta nie musiał wciskać przycisku UNLOCK, bo drażni mnie to strasznie szczególnie te targanie za zablokowane klamki.
Hulltay:
A masz oryginalny alarm czy dokładany?, bo jak dokładany to on może powodować taki objaw tzw antynapadówka. Miałem tak kiedyś w poprzednim autku i też z tego zrezygnowałem. A jak nie alarm to trzeba by znaleźć sygnał który wymusza zamknięcie po akcji na stacyjce.
Arni71:
Właśnie niedawno montowałem u siebie alarm i mam funkcje antynapad - standardowo impuls idzie od włącznika świateł stop - hamulca - jest ryzyko że jak to ominiesz to w razie awarii pilota nie będzie Ci działać awaryjne wyłączenie alarmu jest spięte właśnie z hamulcem.
tumariusz:
Ja również miałem to w poprzednim samochodzie ale był to alarm montowany dodatkowo . Kojarzy mi się że potrzebna była kombinacja przycisków na pilocie przy włączonym zapłonie i wtedy antynapad przestawał działać.
Arni71:
niestety instrukcja mojej centralki jest tak uboga że nie zmieściła się w niej informacja jak to wyłączyć poza odcięciem impulsu z hamulca
Nawigacja
[#] Następna strona