Autor Wątek: Podnośnik  (Przeczytany 3212 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline attex

• Giełda
Podnośnik
« dnia: 01 Luty 2018, 11:04:17 »
Witam
Myślę nad zakupem jakiegoś podnośnika samochodowego do mojego santka.
Może koledzy pomoglibyście w wyborze,Mam jakiś podnośnik zakupiony dawno temu  w Lidlu ,niestety jest za niski i trzeba podkładać jakieś podkładki ,poza tym jest trochę za słaby na to auto.

Offline Piotrek79

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Luty 2018, 15:24:22 »
A czemu nie kupisz oryginalnego???
Ja przy Tucson mam oryginalny i sprawdza się bardzo dobrze.

Offline attex

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Luty 2018, 13:48:02 »
Oryginalny trapezowy posiadam ,ale uważam ,że nie jest zbyt wygodny.
Myślałem bardziej o podnośniku typu żaba, taki ,żeby można było podnieść np. cały przód samochodu.

Offline Piotrek79

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Luty 2018, 18:24:28 »
No to wybierz sobie taki jaki Ci pasuje.
Na aukcjach masz podane wymiary i taki sobie wybierz żeby był dobry.
A firmy to nie wiem jakie. Mam jakiś z Yato i jest ok.

Offline attex

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Luty 2018, 19:23:10 »
Wymiary to niestety nie wszystko,podnośniki są do siebie podobne chodzi mi o opinie osób ,które użytkują tego typu podnośniki.Chciałbym dokonać dobrego wyboru  na razie zastanawiam się nad podnośnikiem 2,5 tony z JULI za 399zł.

Offline vanhelsing

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Luty 2018, 19:51:26 »
400 zł za podnośnik do starego Santka, hahaha, dobre! Gratuluję pomysłu, no ale kto bogatemu zabroni....

Offline Piotrek79

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Luty 2018, 17:44:27 »
A co to ma do rzeczy ile samochód ma lat???
Tak samo się go podnosi jak te z 2018r chyba że o czymś nie wiem???
Taki podnośnik masz na lata i pewnie przyda się do wielu innych samochodów i rzeczy.

Offline vanhelsing

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Luty 2018, 21:46:41 »
Na tej zasadzie można kupić wszystko za każdą cenę, bo pewnie się przyda do czegoś tam kiedyś tam  :mrgreen: Może nieco zbyt dosadnie wyraziłem swoją opinię-mam nadzieję, że Attex się nie obraził(ja też jeżdżę starym Santkiem  :lol: ). Ale nie o to też tu chodzi. Niezły podnośnik można kupić w cenie 100-150 zł. Wiem bo kupowałem i podnosiłem Fiata Ducato Maxi razem z ładunkiem na pace takim za 150. Nie sądzę, żeby robił to gorzej niż ten za 400 stąd mój sarkazm ;-) Oczywiście każdy wydaje swoje pieniądze jak chce i mnie nic do tego, ale warto trochę poszukać i wydać mniej. Zostanie kasy na inne gadżety :)

Offline attex

• Giełda
Podnośnik
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Luty 2018, 10:24:44 »
Witam

Nie należę do ludzi ,którzy się obrażają z byle powodu jestem na to za stary.
Masz rację ,ze można kupić tańszy podnośnik,niestety ja takiego nie potrafię znależdż.Podnośniki(tańsze) ,które widziałem mają maksymalną wysokość podnoszenia 359 mm,co wydaje mi się trochę za mało,dlatego zainteresowałem się tym podnośnikiem z Juli.Wiadomo ,że każdy szuka tam gdzie jest taniej,ale też nie chciałbym kupić byle chłamu ,który za chwilę się rozsypie.Jeżeli macie jakieś informacje,gdzie mógłbym kupić taniej proszę o linki.
Pozdrawiam