Forum > i30 FD
Hyundai i30FD 1,6 CRDI -Nie zapala. Błąd czujnika położenia
pirew:
Szanowni forumowicze :)
Proszę o pomoc - opinie co sądzicie - jeśli rozwiążę temat to napiszę ...
Mój i30 CW 2009 116 km spisywał się bardzo dobrze - mam go od nowości.
Ostatnio zgasł i nie mogę zapalić.
Przy pomocy Piston i ELM27 odczytałem błąd P0340 ( Usterka czujnika położenia wału)
Zakupiłem nowy zastępczy, skasowałem błąd, jednak Auto nadal nie zapala i ten sam błąd ... i jeszcze P0341
Przeczytałem "cały Internet" i doszedłem do wniosku że to usterka "silników rakietowych" ... Taki żarcik ;)
W rzeczywistości wywnioskowałem że przyczyny mogą być różne - ale oba czujniki Wału i Wałka są powiązane - więc zakupiłem oba oryginały używane z rozbitego ...
Po skasowaniu błędów - samochód zapalił ... rozpędził się do 3000 obrotów i zgasł ... i jeśli po skasowaniu błędów odpalał to na 1 sekundę i gasł ...
Wymieniałem już wszystkie trzy czujniki wału i 2 wałka w różnych konfiguracjach - dokręcałem i poluzowywałem - nic!
Sprawdziłem też przewody od wtyczek do przyłącza wszystko ok, brak przebić , brak zakłóceń ... Po podłączeniu do przyłącza na sygnałowym i na zasilającym jest 2,3v
Mechanik podjechał ze swoim kompem i niewiele mu wyszło - coś że słabszy sygnał z niektórych czujników - ale nie jako błędy ... i stwierdził że najprawdopodobniej rozrząd się rozciągnął i z tego powodu czujniki się nie synchronizują - więc wyrzuca błąd ...
Wniosek : Trzeba wymienić rozrząd!
Niby ma podstawy, ponieważ w książce sugerują po 160 tyś - a mój ma 175 tyś już...
Jednak dziwi mnie że nie zapali nawet "czasem" ... Próbowałem już z 3 dni po 200 razy :D ...
(Różne konfiguracje czujników/ kasowanie błędów i za każdym razem próby palenia ... kręci pięknie - palić nie pali ... oczywiście po każdym dniu ładowałem do pełna całą noc mój nowy silny akumulator ... )
Boję się że po wymianie rozrządu dalej nie odpali ...
Szupek:
Nie wydaje mi się, żeby nawet przy braku synchronizacji były problemy z uruchomieniem. Najprościej to sprawdzić oscyloskopem, nawet jednokanałowym.
Nie chciałbym uprawiać czarnowidztwa, ale prawdopodobnie po wymianie rozrządu nadal nie odpali. Odpalenie na 1s może sugerować coś z immobilizerem. Ale w tym temacie nie jestem bardzo zaawansowany. Zmieniłbym mechanika, który od razu obstawia w ciemno rozrząd, nawet bez rzeczywistego pomiaru różnicy synchronizacji.
pirew:
A gdzie ja tu znajdę mechasa który się będzie umiał oscyloskopem posługiwać ?
To już prędzej kupię z chin tani oscyloskop elektroniczny jednokanałowy i sam zmierzę ... tylko co tam się mierzy sygnał z czujnika jak kręcę rozrusznikiem ?
czy dwukanałowy i dwa sygnały z wału i wałka ?
Immo ? - ale nie zgłasza żadnego błędu ...
A jeśli to co/gdzie sprawdzać ? ( skrzynkę-przewody ? gdzie ona jest ? )
Clins299:
Kolego w Renoult clio po odpięciu ukumulatora trzeba niekiedy z 10 razy albo i wiecej razy próbować otwierac drzwi z pilote potem kluczykiem odpalać ... pochodzi chwile i zgaśnie - imo odcina pompę paliwa. wyciąga się kluczyka zamyka drzwi z centralki i tak z 10 razy w końcu zaskakuje.
Podaj oznaczenia tych czujników może uda się przekopać internet bo na pewno coś tam o nich pisze.
Sprawdź gaśnik czy się nie zacina. Rozrządu bym nie ruszał. no chyba że rzegocze w co przy 160 raczej niema miejsca... ja mam przebieg 172 tys. z czego zrobiłem sam 52 i nikt tam nie zaglądał i nie zaglądnę dopóki nie zacznie hałasować...
Szupek:
Na upartego można to oscyloskopem jednakanałowym zmierzyć jako różnice między dwoma sygnałami, ale to jest moje teoretyzowanie. Synchronizacja jest dość dobrą metodą diagnostyki rozciągniętych, przeskoczonych napędów rozrządu, więc taka opcja powinna być w interfejsach diagnostychnych. Osobiście pewnie zaczął bym od przestudiowania literatury na forach pl i anglojęzycznych na temat jak to działa i od czego zacząć diagnostykę. Jeśli chodzi o VAGi to jest tego na tony, nie wiem jak w przypadku hyundaia
Nawigacja
[#] Następna strona