Forum > ix35 EL
Przeglądy w ASO po gwarancji
sasek941:
Jest wiele dobrych olejów. Co do wymienionych przez Ciebie czynności ciekawe ile z nich będzie miało odzwierciedlenie w faktycznymi czynnościami na samochodzie, a ile to tylko fikcja ujęta na fakturze.
Slay75:
Witam
Ja właśnie jestem po pierwszym serwisie pogwarancyjnym i niestety zabolało, wiedziałem, że będzie drogo.
Auto ma przejechane 142tyś, rocznik 2012, 1.6/136KM, wersja Style.
Do standardowej wymiany oleju, filtrów i sprawdzeniu innych płynów, klimy itp, doszło jeszcze wymiana tracz+klocki z przodu.
Koszt 1700zł brutto.
W tym roku czeka mnie jeszcze wymiana sprzęgła kpl. (ASO wyceniło wymianę z częściami na ok.1900zł). + zakup nowych opon zimowych na przyszły sezon, kolejne 2 tyś.
ASO to Sabat w Lublinie.
Tak że przyszły przegląd zapowiada się w innym warsztacie niż ASO, lub zakup nowego Tucsona.
jacek2:
--- Cytat: "Slay75" ---Koszt 1700zł brutto.
--- Koniec cytatu ---
Faktycznie drogo. Jak to wygląda z rozbiciem na części? co wyszło najdrożej? może robocizna?
Zibi:
ASO będę unikał jak ognia, a to z powodu pękniętej sprężyny przedniego zwieszenia. Otóż w mijającym tygodniu pękła sprężyna z przodu, po stronie kierowcy - słyszałem, że montowana była wadliwych sprężyn, że to nie tylko u mnie. Po wyjęciu uszkodzone sprężyny okazało się, że pęknięcie nie jest świeże, ponieważ sprężyna jest porządnie pordzewiała w miejscu pęknięcia. Co roku serwisowałem w ASO, powyższe pokazuje jak oni zawieszenie sprawdzają. Pęknięcie powinno zostać wykryte podczas ostatniego przeglądu, jednak jak pokazuje życie pozycja przeglądu znalazła się tylko na fakturze, w praktyce nie miała miejsca.
Komplet hamulców na przód - tarcze + klocki TRW, na alledrogo dostaniesz za 450 zł, robocizna 150-200 zł. W przyszłym tygodniu wymieniam hamulce. 110kkm na oryginalnych tarczach i 2 kompletach klocków to chyba nie najgorszy wynik?
Robik:
Potwierdzam opinie kolegi, moj znajomy z pracy po 3 latach latach serwisowania w ASO na litere S.. (opisanym w innym watku)zorientowal sie ze od zakupu auta ma oryginalny fabryczny filtr oleju a jak zlal olej u zaprzyjaznionego mechanika to wylala sie maź o konsystencji mazutu ;))) Na fakturach oczywiscie wszystko serwisowane zgodnie ze sztuka ... tylko obudowa filtra skorodowana od zewnatrz...
Nawigacja