Forum > i30 PD
Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?
HI30:
@weuek tak tzw. alus z oponami zimowymi to najlepsze rozwiązanie. A wracając do mojego problemu niemieszczących się felg 5.5J 15' z oponami 185 to jakbym miał felgę 6.0J nawet 15 z oponami 195 to już by zacisk nie był przeszkodą i komfort jazdy lepszy niż przy tej za małej feldze
weuek:
A skąd wiesz czy nie byłby przeszkodą? Przecież to nadal piętnastka, a tylko ramiona mogą być bliżej lub dalej od zewnętrznej części zacisku (zależy od ET i wzoru felgi).
Nie rozumiem twojego myślenia...
HI30:
--- Cytat: weuek w 19 Listopad 2021, 20:05:34 ---A skąd wiesz czy nie byłby przeszkodą? Przecież to nadal piętnastka, a tylko ramiona mogą być bliżej lub dalej od zewnętrznej części zacisku (zależy od ET i wzoru felgi).
Nie rozumiem twojego myślenia...
--- Koniec cytatu ---
Gwarancja dopasowania dla Hyundaia I generacji mowa o rozmiarze 15':
Rozmiar: 5,50Jx15Odsadzenie ET: 47,00Rozstaw śrub: 5x114.3Otwór centralny: 67,1
Gwarancja dopasowania dla Hyundaia III generacji mowa o rozmiarze 15':
Rozmiar: 6,00Jx15Odsadzenie ET: 46,00Rozstaw śrub: 5x114.3Otwór centralny: 67,1
weuek:
No ale co w praktyce z tego wynika? Bo miałem niedawno forda z taką "gwarancją dopasowania", czyli naklejką na słupku, gdzie były felgi 15", a fizycznie nie dało się takich założyć na przednią oś (tarcze 300 mm). No i co mi po takiej informacji?
Brt:
Przyznaje, że też nie do końca rozumiem...
Skoro masz fizycznie koła 15" to jaki jest problem poświecić 15-20 minut i spróbować założyć takie koło ?
Będziesz miał 100% pewność czy się mieści lub obciera.
Nawigacja
[#] Następna strona