Forum > i30 PD
Jakie felgi w rozmiarze 16" kupić?
weuek:
Hehe, to na ucho ci powiem żebyś zakładał co chcesz. :-)
--- Cytat: HI30 w 14 Listopad 2021, 10:06:51 ---Właśnie zaciski będą przeszkadzały żeby założyć 185 65 15, czyli muszę szukać coś od 195...
--- Koniec cytatu ---
Nieee... Szerokość opony nie ma nic do zacisków. Tylko czy felga 15" wejdzie na zacisk. Myślę, że tak, bo w tandemie z tym silnikiem to tam hamulców konkretnych nie ma.
@Pomi, polecam brembo max + ferodo ds performance (o ile istnieje rozmiar do twojego auta). To najlepsze połączenie jakie dotąd miałem. A jaki rozmiar to dowiesz się z VINu.
HI30:
--- Cytat: weuek w 14 Listopad 2021, 16:01:56 ---Hehe, to na ucho ci powiem żebyś zakładał co chcesz. :-)
Nieee... Szerokość opony nie ma nic do zacisków. Tylko czy felga 15" wejdzie na zacisk. Myślę, że tak, bo w tandemie z tym silnikiem to tam hamulców konkretnych nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie zaciski nie wejdą w felgę 15". Teraz na alusie 16" jest miejsca wewnątrz między zaciskiem nawet nie na mały palec. Mam opony wielosezonowe ale alusa szkoda na zimę, sól, błoto itp. Także szukam drugiego kompletu na feldze. A koła zimowe 15" zostały z poprzedniego auta ale niestety jak nie pasują to zostaje mi je sprzedać.
weuek:
Sprawdziłem za ciebie w katalogu brembo:
https://www.bremboparts.com/europe/pl/catalogue/disc/09-D428-11
Zaskoczenie: 305/25. Nie pożałowali. Też chciałbym taką w 1.4T...
Ale zamiast tu pisać, sam sprawdź na aucie. I będziesz wiedział na 100%.
PS W obu autach mam alufelgi na zimę (w lepszym drugi komplet alu na zimę - ten fabryczny). Zresztą, czarnych stalówek nie uznaję. Gdy jeszcze były srebrne, to nie rdzewiały tak błyskawicznie jak te czarne (przeznaczone pod kołpaki). :-)
Pomi:
Mam dokładnie sprawdzone 288 da tego się pytam
olo018:
Witam czy ktoś zmienił 16 na 17 chodzi o letnie opony jakie wrażenia po wymianie?.
Zastanawiam sie na taką zmianą.
Nawigacja
[#] Następna strona