Autor Wątek: [Santa Fe SM] Zegarek w panelu środkowym przestał działać.  (Przeczytany 10013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hulltay

• Gość
Koledzy przestał mi działać zegarek w konsoli, napiszcie proszę jak ktoś wie jak się do niego dobrać bezszkodowo, wszystkie bezpieczniki są ok, także to nie wina braku napięcia. Pamięta że na starym forum coś było w temacie. Przy okazji wymieniłbym podświetlenie włącznika halogenów:) Warto go reanimować czy szukać nowego (zegarka), ewentualnie pasującego od innego modelu jakby okazał się zgon?

[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-03-09, 12:06 ]
Tagowanie tematu.

stolek6

• Gość
[Santa Fe SM] Zegarek w panelu środkowym przestał działać.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Marzec 2012, 23:31:41 »
Rozbieralem panel dawno temu. Napewno idziesz od spodu. Po wyjeciu popielniczki powinny byc dwie srubki. Chyba po ich odkreceniu powinna zejsc pierwsza dolna czesc. Pozniej pojawia sie nastepne srubki od panelu klimy, jak ja wyjmiesz zostaje gora, i czynnosci podobne. Z tego co pamietam caly panel srodkowy jest trzyczesciowy. Ale moze mnie pamiec mylic. Napewno aby sie dostac do zegarka musisz zdjac caly panel , jednak nie jest to jakos skomplikowane. Z tego co pamietam latwo mi poszlo.

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Marzec 2012, 10:06:31 »
Panel klimy jest razem z pierwszym elementem konsoli - tak dla ścisłości :)  dalej nie kombinowałem a będę musiał bo chcę wymienić podświetlenie włączników halogenów i podgrzewania tylnej szyby więc chętnie poczytam w tym temacie

przemi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Marzec 2012, 15:11:24 »
Ja z zegarkiem też mam przejścia, raz jest, a raz nima :( zależy jak się trzaśnie drzwiami, nie mam też podświetlenia żadnego z przycisków na desce tj. ogrzewania szyby, halogenów, przeciwmgłowych i awaryjnych chętnie poczytam jak się tam dostać.

Hulltay

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Marzec 2012, 23:05:41 »
Mamy już info jak się dokopać: http://hyundaiklub.pl/archiwum/viewtopic.php?t=1598&highlight=pod%B6wietlenie, i widzę że trochę nam się posty zdublowały tematycznie z "Podświetlenie przycisków" :)

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Marzec 2012, 10:37:39 »
też to zauważyłem ale trudno gdzieś trzeba pisać :)

GrzybathorX

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Grudzień 2015, 06:24:04 »
Witam,

Od paru dni jestem właścicielem Hyundai'a Santa Fe 2004 2.0 CRDI.
Niestety nie obyło się bez kilku wpadek.

Jeden z problemów to niedziałający wyświetlacz od zegara oraz lampki pod przyciskami od podgrzewania lusterek i tylnych świateł przeciwmgłowych. W aucie jest nieoryginalne radio z nawigacją ( jest podłączona antena od nawigacji ) może ma to coś wspólnego?

Goldi_Cz-wa

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Grudzień 2015, 10:30:14 »
tutaj masz instrukcje jak się dostać do przycisków http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6901 . Sprawdź czy dochodzi napięcie do zegarka jeśli tak to mas uszkodzony zegarek. Może po prostu masz nie podłączone wtyczki Co do żarówek to się pewnie popaliły i trzeba wymienić