Autor Wątek: [Santa Fe CM] Konsola tylna, tunel środkowy - jak go ugryźć?  (Przeczytany 3194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline erazer

• HKP
  • **
Witam.
Mam pytanie - może ktoś już wie, a ja nie...
Jak się dobrać do tylnej części środkowego tunelu (tego między siedzeniami), w którym jest szufladka i tylna zapalniczka dla pasażerów.
Chciałbym go zdemontować, a nie wiem na czym się trzyma...

Z góry odeszły mi jakieś zatrzaski, ale z dołu nie mogę go ruszyć...

Przeszukałem interneta, przeszukałem serwisówki i jedyne co znalazłem, to że część ma numer 846700W102J4 (końcówka numerka może się różnic ze względu na kolor), widać ją na obrazku:

Gdzie indziej  znalazłem że ma numer 84690E - co prowadzi również do numerka który podałem wyżej...
W serwisówce rosyjskiej (Sam naprawiam - była w dziale download) jedyne zdjęcie które znalazłem jest na stronie 270 i pokazuje, że wystarczy podważyć śrubokrętem... uwierzcie mi, że nie wystarczy... (na zdjęciu kolejnym widać, że ma jakieś zatrzaski od dołu, ale nie wiem jak się do nich dobrać :( )

Może mam za mało serwisówek, może za mało szukałem w internecie... nie wiem... ale jeśli ktoś widział jakiś poradnik, filmik, albo ma doświadczenie z tą częścią i wie jak się do niej dobrać - pliz podzielcie się :)

Pozdro :)

Offline kosmos2011

• Giełda

Offline erazer

• HKP
  • **
[Santa Fe CM] Konsola tylna, tunel środkowy - jak go ugryźć?
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopad 2017, 14:15:47 »
Tutaj też "ładnie" jest napisane "remove console rear cover" - ale kurna jak to już nie napisali. Jest przy tym jakiś numerek "SCMBD6063D" ale nie wiem, czy to do jakiegoś narzędzia (nie było na pierwszych stronach), czy to numer części...

Nadal nie wiem jak się tam dostać...

PS. Aczkolwiek - dzięki za ten dokument, przyda się przy innych moich pracach... :P