Forum > Tucson TL
Manualne skrzynie biegów-awarie
malutki83:
U mnie w I40 był identyczny dźwięk co u kolegi "wrobel" z forum hyundaitucson.info, przynajmniej z jego nagrania tak mogę wywnioskować.
Mans:
Czytam to wszystko i po prostu można się załamać :-(
Może rozwiązaniem tej sytuacji jest po prostu zmienić serwis na inny.
Ja bym chyba pojechał do serwisu Hyundaia do Niemiec :-?
PJ22:
Problem w tym, że w Niemczech wcale nie lepiej i pojawiają się już okazje z tego kraju do kupienia.
HMP po swoich oględzinach odpowiedział (mi i koledze), że jest wszystko ok i co najwyżej to wina synchronizatorów w już wymienionych skrzyniach, więc wróciliśmy do punktu wyjścia. Zdaniem Hyundai problem jest nieistotny, występuje tylko w nietypowych warunkach, samochód dobrze wyciszony, więc nie słychać tego w środku i nie zmniejsza komfortu podróżowania. Gdy na to pismo kolega odpowiedział salonowi, kazali mu spadać do HMP.
Samochód do sprzedania jest trudny, już próbowaliśmy oddać do handlarzy. Jednego dnia jest cena X, na drugi (jak się zorientują w temacie) X - 15 tys
Wszystko wygląda tak. Kupujesz bezproblemowego, wszystko super. Kupisz z wadą, albo się sądź przez 5 lat, albo spadaj na szczaw. Nigdy więcej Hyundai.
Robik:
Panowie problem ze skrzyniami w HMP jest znany od dluzszego czasu, na naszym forum polecam watek remontu skrzyni w IXach kolega przerabial temat i znalazl rozwiazanie w postaci remontu w warsztacie niezaleznym za kwote okolo 2tys zl. Doskonale rozumiem wasze niezadowolenie, wraz z pokonywaniem kolejnych kilometrow zapewne lepiej nie bedzie dlatego pozostaje dla zdeterminowanych TVN i Turbokamera co zagwaranuje odpowiednia reklame HMP albo skorzystanie z uslug prawdziwych fachowcow od skrzyni biegow.
malutki83:
Panowie jest rozwiązanie i to nawet w ASO warto poczytać na forum m.in. w I40 występuję ten sam problem. Oczywiście nie każde ASO umie rozwiązać temat, ale warto tak jak ja poszukać innego warsztatu a później cieszyć się ciszą po remoncie skrzyni i ewentualnie wymianie dwumasy.
Nawigacja
[#] Następna strona