Forum > Tucson TL
Manualne skrzynie biegów-awarie
PJ22:
No nie do końca, u mnie była wymieniana i remontowana skrzynia i dalej jest źle. U kolegi wymieniali skrzynię i cały układ sprzęgła. U niego też jest to co było, a dalszych napraw w chwili obecnej odmawiają i kierują do HPM, którzy po oględzinach rzeczoznawcy, stwierdzili że nie ma problemu. Jest nas coraz więcej i kolega zbiera chętnych do pozwu zbiorowego.
malutki83:
U mnie przez 2 lata walki z Aso czyli:
- remoncie skrzyni,
- wymianie skrzyni na nową,
- remoncie skrzyni w innym Aso (tj.7 krotnym wyciąganiu skrzyni i wymianie wszystkiego pokolei wraz z wymianą dwumasy hałas ustąpił)
A walka z obecną autoryzowaną stacją trwała ponad 1,5roku aż po interwencji w HMP polecono mi remont w innym bardziej kumatym serwisie.
krisman:
Podaj co było przyczyną, bo w tucsonach to dotyczy tylko wersji z turbo. 1.6 gdi zero wad.
malutki83:
Temat opisywałem w dziale I40 na temat hałasu sprzęgła/skrzyni biegów:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8080
U mnie hałas ten występował zawsze np. przy porannym odpalaniu trwał ok 5min zanim się wszystko zagrzało, dźwięk przypominał uderzanie łańcucha o jakąś obudowę metalową. Miałem remontowaną skrzynie przez medyków w jednym z ASO, wymianę skrzyni na nową i na koniec trafiłem na ASO w Tarnowie, które wykonało generalny remont skrzyni+wymiana dwumasy.
Jeśli będziesz zainteresowany to prześlę ci na maila filmik jakie dźwięki nagrałem jak jeszcze u mnie występowały.
krisman:
Mnie to nie dotyczy, ale przekażę info zainteresowanym :-D dzięki
Nawigacja
[#] Następna strona