Po długiej przerwie wracam na forum z informacją o remoncie skrzyni w moim Snatku.
Myślę że informacje te mogą się komuś przydać i jakby ktoś miał podobny problem to służę pomocą.
W moim aucie miałem typową przypadłość dla tych skrzyń czyli awarię synchronizatorów - u mnie padła dwójka i zaraz bardzo szybko jedynka, dlatego szybko przystąpiłem do naprawy. Niestety pierwszy, zaprzyjaźniony warsztat po weryfikacji skrzyni i zakupie potrzebnych wg nich części stwierdził, że jednak nie podejmie się składania tej skrzyni. Cóż bywają i tacy specjaliści.
Po długich poszukiwaniach (w całej Polsce) udało mi się znaleźć dobry warsztat, który miał już doświadczenie w naprawianiu tego typu skrzyń i bez problemu podjął się jej naprawy.
Panowie z warsztatu w Radości przystąpili do pracy i doskonale poskładali skrzynię. Wymienili synchronizatory, łożyska i kilka innych części. Skrzynia jeździ w aucie już 3 miesiąc i wygląda, że będzie jeździła dalej. Po naprawie zero wycieków ze skrzyni. Ogólnie naprawę oceniam wzorowo i jakby co szczerze mogę polecić Warsztat. Dodam, że Panowie za zrobienie skrzyni policzyli sobie 500zł - moim zdaniem uczciwa i dobra cena.
Wszystkie części kupowałem z Korapsu, rewelacyjna dostawa w ciągu 6 dni roboczych.
Mechanicy nawet stwierdzili, że wreszcie poprawili synchronizatory i robią mocniejsze, więc jest może jakaś nadzieje na dłuższe działanie.
Niestety niepotrzebnie zakupiłem kilka części, między innymi koła zębate - do Korapsu zwrot mało się opłaca, więc mam na sprzedaż jeśli może ktoś by potrzebował. Cena bardzo atrakcyjna.
Kontakt do Warsztatu 503-170-386 lub 501-124-759 lub 22-615-75-70
Warszawa - Radość