Forum > i40 VF

[i40 VF] Opony letnie

<< < (9/10) > >>

waszek_rmc:
Continentale tez chodziły mi po głowie, ale myślałem bardziej o 6 niż 5, tylko ta cena...:)

Alfred:
Ponawiam bo już chciałem zamawiac te Continental ale weszła nowść w tym roku od Michelin.
MICHELIN PRIMACY 4 . Pytałem na Oponeo co sądzą o tych oponach. Gość powiedział, że sami do końca nie wiedzą czego sie spodziewać bo nie mają jeszcze opini użytkowników, natomiast w Michelin mi odpisali, że jest to taka hybryda. Połączenie energy saver+ i starych Primacy 3. Jedne były oszczędne, a drugie bardziej komforotwe. Te niby są wyśrodkowane + lepiej trzymaja sie na mokrej nawierzchni. I raczej zdecyduje sie na te. Rok produkcji tez swoje robi bo wiekszosc dostepnych to 2016 i 2017. Tutaj jest 2018. Co o tym sądzicie?

Venom:
kto zmieniał z 16 na 18 ?

MD13:

--- Cytat: "Alfred" ---Ponawiam bo już chciałem zamawiac te Continental ale weszła nowść w tym roku od Michelin.
MICHELIN PRIMACY 4 . Pytałem na Oponeo co sądzą o tych oponach. Gość powiedział, że sami do końca nie wiedzą czego sie spodziewać bo nie mają jeszcze opini użytkowników, natomiast w Michelin mi odpisali, że jest to taka hybryda. Połączenie energy saver+ i starych Primacy 3. Jedne były oszczędne, a drugie bardziej komforotwe. Te niby są wyśrodkowane + lepiej trzymaja sie na mokrej nawierzchni. I raczej zdecyduje sie na te. Rok produkcji tez swoje robi bo wiekszosc dostepnych to 2016 i 2017. Tutaj jest 2018. Co o tym sądzicie?
--- Koniec cytatu ---

No ciekawa propozycja. Ale ja myślę o uniroyalach. Na mokrej powierzchni są rewelacyjne. Z zimowych jestem zadowolony. W starym aucie tez miałem uniroyale i są oki. Co do letnich to zastanawiam się nad uniroyalami a Hankookami.

Alfred:
Mam jeszcze do was pytanie dla pewności. Jezeli Hyundai zaleca do opon R16 dobrac opony z indeksem nosnosci 92 czyli te 630kg a zamontuje 96 i XL jeszcze czyli wzmacniane to w razie jakiegos zdarzenia moze sie przywalic ubezpieczyciel? Niby jestem po bezpiecznej stronie ale z ubezpieczycielami to roznie bywa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej