Forum > i40 VF

[i40 VF] Opony letnie

(1/10) > >>

waszek_rmc:
Jako, że zbliża się najlepszy okres na zakup letnich opon, chciałbym sie Was poradzić w zakupie. Szukam czegoś na felgę 17", obecnie mam 215/50, ale moze się skusze na 225/45 - choć boje sie utraty komfortu :)
Na peweno coś z rantem ochronnym. co myslicie o Fulda SportControl 2?
A może polecacie coś innego w cenie 440-500 szt?

weuek:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---
Na peweno coś z rantem ochronnym. co myslicie o Fulda SportControl 2?

--- Koniec cytatu ---

Mam poprzednią wersję. Kupiłem, bo to była jedyna opona z rantem w rozmiarze 205/55R16. Nie uprawiam jazdy ścigańskiej, więc jedyną wadę widzę w tym, że opona jest głośna (liczby na etykiecie nic nie znaczą). Mam inne całoroczne (z etykiety głośniejsze), które są znacznie cichsze od tych fuld.

waszek_rmc:
Dokładnie, liczą się odczucia nie liczby.
A te całoroczne jakiej masz firmy? W opiniach ta Fulda dobre ma noty co do głośności... Cena jest też atrkacyjna, zwłaszcza teraz kiedy za chwilę będą to już roczne leżaki

weuek:
Dla mnie najbardziej miarodajna jest opinia własna. A testowałem na tym samym aucie, tych samych drogach i tym samym stylu jazdy.

Przeglądnij etykiety z koncernu gy, to się przekonasz, że odstają "optymizmem" od innych opon.

Całoroczne vredestein.

waszek_rmc:
Ok, znalazłem fajne:

Vredestein ULTRAC SATIN 215/50 R17 95 W
Też cena super, ale wg plakietki głośniejsza :) Jednak opinie mowią cos innego.
Dzięki weuek

[ Dodano: 2017-10-22, 11:29 ]
Jeszcze opony marki NOKIAN chodzą mi po głowie, wprawdzie mam teraz na zime tej marki - jeszcze nie miałem okazji jeździć, dostałem raze z autem, mają niecałe 2 lata, ale opinie też mają fajne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej