Autor Wątek: [ix35 EL] System inteligentnego kluczyka  (Przeczytany 21598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomczyslaw

• Gość
[ix35 EL] System inteligentnego kluczyka
« dnia: 06 Marzec 2012, 14:50:37 »
Witam,

niedawno odebrałem swój egzemplarz ix'a z systemem inteligentnego kluczyka i zastanawiam się, czy żeby zablokować drzwi przy odchodzeniu od auta trzeba wcisnąć przycisk na klamce? Sprzedawca mówił, że można i tak i po prostu odejść od auta na określoną odległość z kluczykiem, ale z moich testów u mnie to tak nie działa. Macie jakieś doświadczenia z tym kluczykiem?

Samo odpalanie, otwieranie i drzwi i bagażnika - super :)

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Marzec 2012, 16:40:43 »
Tylko przez wciśnięcie na rączce bądź na pilocie. Nie ma takiej opcji że wystarczy odejść od pojazdu. Jeżeli odejdziesz na 1,5 m od samochodu to osoba trzecia nie otworzy samochodu. Kiedyś ta odległość była chyba większa.

Rybka&Wieprz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marzec 2012, 17:51:34 »
Jest tak jak mowil sprzedawca, ale tylko w przypadku tylnej klapy... czyli podchodzisz, otwierasz klape bez otwierania calego auta, pozniej zamykasz klape i odchodzisz :mrgreen:

Reszta tak jak pisal firefighter.

Oczywiscie przy manewrze z klapa kluczyk musimy miec przy... sobie!!! ;-)

zdenek

• Gość
Re: System inteligentnego kluczyka
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Kwiecień 2012, 20:44:31 »
Cytat: "tomczyslaw"
Witam,

niedawno odebrałem swój egzemplarz ix'a z systemem inteligentnego kluczyka i zastanawiam się, czy żeby zablokować drzwi przy odchodzeniu od auta trzeba wcisnąć przycisk na klamce? Sprzedawca mówił, że można i tak i po prostu odejść od auta na określoną odległość z kluczykiem, ale z moich testów u mnie to tak nie działa. Macie jakieś doświadczenia z tym kluczykiem?

Samo odpalanie, otwieranie i drzwi i bagażnika - super :)

Tak jak musisz wcisnąć przycisk (mimo, że tego inteligenta masz w kieszeni), żeby samochód otworzyć, tak samo musisz wcisnąć, żeby się zamknął - (lub przyciskami na pilocie-kluczyku).  Jest trochę dziwnych sytuacji, kiedy np. jesteś blisko i pasażer  naciśnie przycisk w klamce i wsiądzie do samochodu; kierowca ma nadal zamknięte drzwi i dopóki nie naciśnie w swojej klamce, drzwi nie otworzy.

firefighter1

• Gość
Re: System inteligentnego kluczyka
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Kwiecień 2012, 10:02:03 »
Cytat: "zdenek"

Tak jak musisz wcisnąć przycisk (mimo, że tego inteligenta masz w kieszeni), żeby samochód otworzyć, tak samo musisz wcisnąć, żeby się zamknął - (lub przyciskami na pilocie-kluczyku).  Jest trochę dziwnych sytuacji, kiedy np. jesteś blisko i pasażer  naciśnie przycisk w klamce i wsiądzie do samochodu; kierowca ma nadal zamknięte drzwi i dopóki nie naciśnie w swojej klamce, drzwi nie otworzy.

To masz dziwnie, bo u mnie niezależnie gdzie wciskasz odblokowuje wszystkie drzwi. Ja mogę stać przy swoich i ktoś naciska u pasażera to wszystkie są otwarte. Natomiast jak jesteś w środku i jest włączony silnik (drzwi zablokowane) to w przypadku gdy ktoś wysiądzie to tylko te jedne drzwi są odblokowane i gdy ruszysz to samochód je od razu blokuje.

Offline Slay75

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Kwiecień 2012, 00:14:34 »
A co się stanie jak wsiądę, zapalę silnik, biegi na luzie, wysiądę z auta i oddalę się na kilka metrów?
Silnik zgaśnie jak przy tradycyjnym wyjęciu kluczyka ze stacyjki?
Czy może będzie można dalej kontynuować jazdę bez kluczyka przy sobie?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Kwiecień 2012, 13:49:19 »
Cytat: "Slay75"
A co się stanie jak wsiądę, zapalę silnik, biegi na luzie, wysiądę z auta i oddalę się na kilka metrów?

Trzeba to sprawdzić wg twojego opisu :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Grzegorz

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Kwiecień 2012, 14:42:10 »
W takim przypadku jak opisujesz silnik pracuje nadal.

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Kwiecień 2012, 19:54:23 »
Cytat: "Slay75"

Zaczyna samochód piszczeć ileś tam czasu, silnik pracuje i może ktoś pojechać tak daleko na ile jest paliwa w zbiorniku  ;-)

mron

• Gość
Kluczyk inteligentny
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Kwiecień 2014, 13:41:46 »
Mam pytanie.
Jak mam  kluczyk inteligentny, uruchomię samochód i wyjdę on dalej działa.
Czy ktoś wie kiedy - po jakim czasie, odległości od kluczyka samochód zgaśnie.
Czy dopiero jak zabraknie paliwa?

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Kwiecień 2014, 13:54:19 »
sprawdź dokładnie fora wcześniejsze... było to opisywane dokładnie :shock:

mron

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Kwiecień 2014, 14:18:34 »
Znalazłem tylko odpowiedź

Zaczyna samochód piszczeć ileś tam czasu, silnik pracuje i może ktoś pojechać tak daleko na ile jest paliwa w zbiorniku ;-)

Ktoś to potwierdzał?

Ale to znaczy, że to niezbyt inteligentny kluczyk.

klemens

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Kwiecień 2014, 16:56:39 »
Nie sprawdzałem aż tak długo (aż braknie paliwa) ale bez kluczyka jedzie bez problemu - do zgaszenia.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 03 Kwiecień 2014, 08:08:06 »
niestety TTTM i nic na to nie poradzimy :)

Offline kiuba_k

• HKP
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Styczeń 2020, 14:01:22 »
A chcę spręzyny założyć na siłowniki klapy. Bedzie to działać? Unosi klapę w górę? Tylko przycisk moj w pilocie od klapy HOLD, trzymam i nic, nie slyszę zamka aby puścił, tylko awaryjne mrugną, zamka nie słyszę. I nie wiem czy to zadziała, ze przytrzymam hold i spręzyny wypchną klapę na siłownikach.