Autor Wątek: [Accent LC] wyłaczenie immobilizera  (Przeczytany 3332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wotus

• HKP
  • **
[Accent LC] wyłaczenie immobilizera
« dnia: 11 Wrzesień 2017, 18:54:03 »
Czy w hyundaiu accencie lc 1.5 crdi jest możliwość wyłączenia immobilizera, lub jego oszukania? Chodzi mi o to by dało się odpalić samochód zwykłym kluczykiem bez immobilizera.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Wrzesień 2017, 17:51:10 »
To może napisz dlaczego? po co ?

Masz fabryczny alarm (vin?).  

I najlepiej jakieś zdjęcie z kluczykami na dowód że to Twoje auto  :lol:

Offline wotus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Wrzesień 2017, 19:20:14 »
To mój samochód, bez przesady kto by ukradł accenta. Chcę się pozbyć immobilizera z dwóch powodów. Po pierwsze gdy kupiłem ten samochód był do niego tylko jeden kluczyk. Od użytkowania przez tyle lat wytarły się na nim ząbki przez co jest go bardzo ciężko przekręcić w stacyjce. Zaraz po kupnie dorobiłem zwykły kluczyk bez immo, nim stacyjka przekręca się bez problemu jednak nie da się odpalić samochodu. Po drugie szwankuje cewka przy stacyjce bo nawet fabryczny klucz jest czasem nie rozpoznawany. Jak wiadomo dorobienie i zaprogramowanie kluczyka trochę kosztuje, a i jeszcze przydało by się kupić cewką więc reasumując koszy wolał bym się pozbyć tego zabezpieczenia. W samochodzie nie ma alarmu, centralny zamek nie jest z pilota, tylko wszystkie drzwi otwierają się przez przekręcenie zamka w drzwiach.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Wrzesień 2017, 16:27:22 »
Metoda przetestowana i działa.

W dobie czarnych walizek jeśli ktoś chcę szczegóły proszę pisać na PW.

Clairvoyant

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Wrzesień 2017, 17:22:54 »
Kiedyś przykleiłem stary połamany kluczyk do cewki, a odpalałem dorobionym i działało bez problemu.