Forum > i40 VF

[i40 VF] poziom oleju 1.7 crdi

<< < (4/12) > >>

TomSzy:
wycinka dpf u mnie fizycznie i programowo to 700 zł, koleś namówił mnie przy okazji na chipa bo razem wziął 1.000 a normalnie za samego chipa bierze 800, generalnie auto jest nie do poznania, jest mega mega elastyczne, wynik na hamowni pokazal 130 KM :) a spalanie według niego spadnie o ok. 1l.
Co do dymka to nie ma mowy, jeśli masz wszystko ok, to nie ma prawa dymić, jedyne co to przy wdepnięciu w podłogę może puścić delikatnego bączka sadzy, która zebrała mu się w wydechu podczas normalnej jazdy, podczas normalnej ekspolatacji nie zobaczysz zadnego "dymu"

waszek_rmc:
To tak jak u mnie w okolicy, 600 zł wycinka, 300 moc jeżeli razem. Zgrany soft wysyłają gdzieś domwroclawia i poprawiaja względem DPF i ewentualnej mocy. Całość w jeden dzień. Od razu tez musi byc wymiana oleju i filtra oleju.
Gość mi tylko odpisał;
"Nie wstawiam rurki bo będzie dymił i nie przejdzie przeglądu,robię w dpf 5-6 dziur w zależności od wielkości dpf i kat musi zostać na swoim miejscu gwarancja na oprogramowanie 6 miesięcy w tym samym czasie trzeba wymienić olej i filtr oleju. Z podniesieniem mocy 200-300 zł więcej"

Ten sposób mnie ciekawi...

TomSzy:
Ciekawe czy weryfikuje modyfikację hamownią, bo to chyba dość ważne jest żeby sprawdzić kondycję jednostki przed i po modach zobaczyć efekt.
U mnie została pusta puszka po filtrze, ale ładnie zaspawana gdzieś z tyłu, czujniki wszystko na miejscu, więc wizualnie nie widać, że było coś robione.
Przemyśl sprawę, jeśli nie ma już ratunku dla dpf-a to wywalaj i rób moda przy okazji bo różnica w cenie nieduża, a efekt jest  :shock:

waszek_rmc:
No w cenie nie duża bo i tak softa modyfikują, więc za jednym zamachem... Nie wiem, na razie poczekam, poobserwuje. Przegonie go jeszcze na autostradzie. Jednak mimo wszystko jestem za regeneracją... Ale zobaczymy.
Dziwi mnie tylko ten tekst z tymi dziurami w DPF.. wiesz, tacy zarabiają 2 razy, wkład sprzeda i ma kasę, a cena lepsza jako złoto:)

arti_100:
I jak wam też przybywa oliwy czy nie?

[ Dodano: 2017-09-17, 10:55 ]
I jak? Przybywa wam tej oliwy czy nie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej