Autor Wątek: wyciek z pod silnika  (Przeczytany 4887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline t0m

• HKP
  • **
wyciek z pod silnika
« dnia: 12 Sierpień 2017, 12:02:01 »
Witam
Mam problem nie wiem, czy duży, czy mały i tego właśnie chciałbym się dowiedzieć.
Od ponad 2 lat jestem posiadam i30 (silnik 1.4 ) i do tej pory nie było z nim żadnego problemu dodam że auto ma przejechane ok. 34 tyś. więc nie dużo :) rok produkcji 2014, ale ostatnio zauważyłem w garażu na płytkach dość spory wyciek oleju, albo na pewno czegoś tłustego nie jest to na pewno klimatyzacja. Kiedy się wczołgałem pod spod auta konkretnie pod silnik, aby to sprawdzić - okazało się że jest tam taka plastikowa mała zaślepka nie wiem do sprzęgła, czy coś? i to w tej okolicy jest ten wyciek. Macie może jakieś przypuszczenia co to może być. Dodam że jestem już umówiony na wizytę w serwisie na przyszły tydzień, ale nurtuje mnie to co może być czy to coś poważnego? W sumie samochód jeździ normalnie nic nie świeci na wskaźnikach nie szarpie itp. tylko ten choleryn wyciek.
Szczerze jestem trochę zszokowany że samochód z takim przebiegiem i ten rok może mieć jakiś wyciek. Miałem kilka samochodów rożnych marek i takich jaj nigdy z nimi nie było..

Offline bartwiatr

• HKP
  • **
wyciek z pod silnika
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Sierpień 2017, 14:56:43 »
Witam

Wyciek może być spowodowany uszczelniaczem wałki skrzyni biegów ( ze względu na wadliwy uszczelniacz,  naprawy dokonywane na gwarancji w ASO ) więc szczegółów w poście " ślizgające sprzęgło"

Offline Mati

• HKP
  • **
wyciek z pod silnika
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Wrzesień 2017, 23:04:31 »
Wadliwy uszczelniacz jest zamontowany w większości i30 czy tylko zdarza się wadliwy uszczelniacz np 1/10000 ?

Offline kosmos2011

• Giełda
wyciek z pod silnika
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Wrzesień 2017, 23:09:06 »
Że chce Ci się pisać cztery razy o tym samym szacun.