Forum > Accent

[Accent X3] Podniesienie mocy w accencie 1.3 12v 75km macie

<< < (3/4) > >>

lukaszl86ldz:
a przykładowo tak jak ja mam 60 KM w czym jest różnica skoro też 1.3 ?

najlepsza opcja jest taka , że w X3 1994-1999 silnikach 1.3 występowały różne skrzynie biegów ( 5 typów )

shapyr:

--- Cytat: "lukaszl86ldz" ---a przykładowo tak jak ja mam 60 KM w czym jest różnica skoro też 1.3 ?
--- Koniec cytatu ---

Zwężka w dolocie. Po wyrzuceniu jej powinno być 75 KM (jeśli dobrze pamiętam co kiedyś pisano)

Lookas:
zwezke mialy wersje niemieckie - mniej mocy mniejsze ubezpieczenie

a tak z innej beczki poco chcesz wyciskac najmniejszy silnik?? on mial byc pewnie ekonomiczny a nie szybki

MarcinW90:
mlodzianek15,

500 PLN, na sam początek możesz zastanowic się nad kompletnym wydechem z kwasówki, ale raczej będziesz musiał dołozyc do tego ze 3 stówki, czyli łącznie 800PLN (nabidniej  ;-) ) na sam kompletny wydech z kwasówki. Można za 500 PLN też przeprogramowac kompa i założyc kompletny dolot "sportowy"  8-)

Na tej stronie:

http://www.swiatek.com.pl

możesz zamówic sportowy wałek, ja za swój do 1.5 12v zapłaciłem 1300 PLN, więc z tego co pamiętam mówili że pod taki silnik jak Twój wzięliby za wałek ok 900 PLN. I to już daje sporo mocy na plus, ale dochodzi programowanie kompa czyli około 1150PLN Ci potrzeba. I WEDŁUG MNIE TO BĘDZIE NAJLEPSZY POMYSŁ DLATEGO LEPIEJ ODŁÓŻ TROCHĘ WIĘCEJ $$$ POCZEKAJ I ZRÓB COŚ DOBRZE, A NIE JAKIEŚ PIERDOŁY CO DAJĄ DŹWIĘK JAK TURBO  :lol:  :-/  8-)

Lookas:

--- Cytat: "MarcinW90" ---możesz zamówic sportowy wałek, ja za swój do 1.5 12v zapłaciłem 1300 PLN
--- Koniec cytatu ---

za to mogles wsadzic juz 2.0 nie szkoda ci kaski bylo?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej