Autor Wątek: Wkład lusterka zewnętrznego - problem z doborem  (Przeczytany 5162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tork

• HKP
  • **
Wkład lusterka zewnętrznego - problem z doborem
« dnia: 03 Sierpień 2017, 19:30:14 »
Zbiłem lewe zewnętrzne lusterko, cóż zdarza się, sprawdziłem na http://wpc.mobis.co.kr/Index/Index.jsp numer części po VINie: 876112R000.

Nie znalazłem nigdzie dostępnego oryginału więc zamówiłem (za chore pieniądze), jak twierdzi jego producent, odpowiednik ALKAR 6431583, ale oczywiście uchwyt nie pasuje.

http://www.iparts.pl/czesc/szklo-lusterka-zewnetrznego-alkar-6431583,0-362-6431583-822163.html

Znacie właściwy zamiennik?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Sierpień 2017, 19:54:13 »
W FOX nie mają?

Offline arni_23

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Sierpień 2017, 23:07:49 »
Ja złożyłbym reklamację, z informacją o niezgodności towaru z opisem.

A uchwyt to czasem nie jest osobno? -  87621-2R000

Offline tork

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sierpień 2017, 13:51:42 »
Cytat: "kosmos2011"
W FOX nie mają?

Od ręki nie było

Cytat: "arni_23"
Ja złożyłbym reklamację, z informacją o niezgodności towaru z opisem.

A uchwyt to czasem nie jest osobno? - 87621-2R000

Zakup przez internet, więc po prostu zwrot. Ten p/n jest od analogicznego prawego wkładu.

Uchwyt miałem ostatecznie dobry, więc zamówiłem samo szkło + klej. Mam nadzieję, że będzie ok.

Offline Scyzor

• HKP
  • **
Wkłady do lusterek zewn. - uchwyt montażowy
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Październik 2017, 20:07:33 »
Nasz hultaj fabrycznie nie został wyposażony w podgrzewane lusterka (mimo iż poprzedni właściciel o tym zapewniał), w związku z czym rozważam samodzielny montaż układu ich ogrzewania. Nie bardzo widzę szansę zastosowania obecnych wkładów (doświadczenie uczy że próba wygrzebywania lustra z plastikowej obudowy najczęściej kończy się totalną demolką) wymyśliłem więc że zakupię oryginały z fabryczną matą grzewczą i tylko dociągnę instalację. I tu rodzi się pytanie - czy wkłady mogą różnić się uchwytami montażowymi, czy jeśli znajdę oryginał (nowy bądź używany) mogę założyć że zamontuję go bez problemu?
Pewnie bym się nad tym nie zastanawiał gdyby nie fakt, że czytałem o historiach ludzi którzy kupili jakieś tam wkłady i nie pasowały.

Offline Scyzor

• HKP
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Październik 2017, 10:18:14 »
Z powyższego wnioskuję, że jeśli tylko znajdę nówkę bądź używany egzemplarz to powinienem zwrócić uwagę głównie na to czy to produkt przeznaczony dla (bądź pochodzący z) auta wyprodukowanego w Czechach (jak mój) a nie w Korei. Reszta powinna być kompatybilna.

Dzięki!

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Październik 2017, 19:32:31 »
Dokładnie tak.

Offline atmosphere

• HKP
  • **
Wkład lusterka lewego
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Listopad 2017, 10:35:53 »
Witam,
Muszę wymienić wkład lusterka lewego w moim Hyundai-u. Czy konieczny jest zakup oryginału, czy też któryś z dostępnych zamienników będzie pasować? Chciałbym uniknąć problemów z dopasowaniem wkładu do uchwytu. Może ktoś już przeszedł tą drogę :)
Pozdrawiam

P.S. Samochód został wyprodukowany w 2008 r., jest to hatchback.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Listopad 2017, 17:29:01 »
Atmosphere zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat (może tam nie być odpowiedzi) i tam dopisz pytanie.

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10849

Offline atmosphere

• HKP
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Listopad 2017, 20:45:40 »
Dziękuję za odpowiedź.
Widziałem ten temat, nie pomyślałem, żeby tam dopisać. Mechanik zamówił jakiś zamiennik (do mojego modelu, jak sądzę koreańskiego), ale nie pasował wg niego. Stąd moje pytanie o konkretny jakiś zamiennik, który ktoś wymieniał i wie, że pasuje.
Wiem, że już taki problem był na forum:

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10524&highlight=lusterko+lewe

Offline mirekwr1

• HKP
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Październik 2018, 14:22:17 »
Ja również miałem problem z doborem wkładu lusterka. Zamówiłem wkład, który wg VIN miał pasować do mojego samochodu, okazało się, że obwód pierścienia, wokół którego były zatrzaski jest mniejszy, niż u mnie. W sklepie przyjęto zwrot, ale powiedziano mi, że nie potrafią mi pomóc w tym przypadku. Na szczęście na szrocie za stówę kupiłem całe lusterko elektrycznie sterowane, choć w innym kolorze i przełożyłem wkład do swojego.