Forum > i30 GD

I30 czy to normalne zachowanie szyb?

(1/4) > >>

Dante41k:
Witam, chciałbym porównać a nie znam żadnego innego użytkownika i30. Czy to normalne zachowanie szyb? Są dość luźne. Te z tyłu latają na boki po obu stronach. Z przodu jakby lepiej trzymało. Ponadto podczas mocniejszego zamykania drzwi szyby lubią się zatrząść. Po rozebraniu boczków widziałem z przodu szyba jest skręcona na dwie śruby, z tyłu na jedną więc niby taki luz z tyłu jest jakoś usprawiedliwiony. Któraś z szyb, może wszystkie wpadają w rezonans podczas jazdy i ciekawi mnie czy u innych też tak wygląda sprawa z tymi luzami.

//www.youtube.com/watch?v=tRx2zBE8lBY

srbastek:
Co prawda mam FD, ale u mnie jest to samo. Też mam taki minimalny luz. Z tyłu szyby mam na korbkę.

Dante41k:
A zauważyłeś może żeby szyby wpadały w rezonans? U mnie słychać ich drżenie podczas jazdy po wybojach i podczas słuchania głośnej muzyki z głębokim basem.

srbastek:
Nie, takie coś nie występuje.

Dante41k:
Dzięki za odpowiedź. Ja już pół auta rozmontowałem wewnątrz, zrzucałem boczki, osłony słupków, siedzenia odkręcałem w celu zlokalizowania tego rezonansu. Muszą to być szyby. Może jeszcze jakiś właściciel I30 się wypowie na temat tych szyb? Dodam, że w mercedesie W211 szyby są o wiele sztywniej osadzone.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej