Forum > i30 GD
I30 czy to normalne zachowanie szyb?
AlfaQuarto:
A może to jednak nie szyby? U mnie w aucie jak mam głośno ustawioną muzykę to na postoju lub w czasie wolnej jazdy widać jak drży lusterko wsteczne :D
Dante41k:
Lusterko drży, owszem, nawet w czasie jazdy na wybojach, ale to nie ono wpada w rezonans. Dzisiaj jechałem po kocich łbach z tylnymi szybami opuszczonymi gdzieś 1/3 i hałas był straszny. Stukanie, pukanie. Czeka mnie najprawdopodobniej ich wyjęcie i ponowne osadzenie.
Adrian:
--- Cytat: "Dante41k" ---Czy to normalne zachowanie szyb? Są dość luźne. Te z tyłu latają na boki po obu stronach. Z przodu jakby lepiej trzymało.
--- Koniec cytatu ---
U mnie nic takiego się nie dzieje. Przy głośnej muzyce, słychać tylko jak blach dudni z powodu braku wyciszenia. Jak długo masz to auto? Jeśli jesteś 2'gim kolejnym właścicielem sprawdzałeś lakier? Może szyby były demontowane do lakierowania drzwi i ktoś je włożył, tak żeby tylko były.
Dante41k:
Jestem 2-gim właścicielem. Lakieru nie sprawdzałem, kupowałem auto w dość dużym salonie, papiery były w miarę ok, na oko i ucho stwierdziłem, że jet ok. Jazda próbna po autostradzie ale też po wybojach sobie pojeździłem i nasłuchiwałem wszelakich stuków, nic nie było. Kiedy ostatnio zdjąłem boczki z drzwi to widziałem, że szyby są mocno skręcone, śruby nawet nie poruszyłem tak mocno siedziała. Mam to auto od półtorej roku ale problem zaczął mocniej występować dopiero teraz. Gdzieś po pół roku zauważyłem, że coś tam wpada w rezonans, brzęczy, ale wtedy jeszcze mnie to tak nie irytowało. Czekam do wolnego to porozkręcam drzwi i po prostu wyjmę i ponownie włożę szyby.
Adrian:
Mam nadzieję, że tylko jakaś głupota. Daj znać, jak rozwiążesz ten problem.
Nawigacja
[#] Następna strona