Autor Wątek: Diagnostyka systemu ABS  (Przeczytany 2625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline art2310

• Giełda
Diagnostyka systemu ABS
« dnia: 06 Lipiec 2017, 00:44:50 »
Witam.Mam mały problem z kontrolką ABS.Wczoraj zapaliła się i nie gaśnie.Probowalem zdiagnozować usterkę interfejsem ELM 327  i programami ScanMaster,ProScan MaxiEcu Demo,ScanTool.Niestety programy diagnozują tylko silnik a nie ABS.Pomóżcie czym zdiagnozować ABS bo już brakuje mi pomyslow.

Offline Ericsson

• Giełda
Diagnostyka systemu ABS
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lipiec 2017, 07:54:18 »
u mnie jest to samo ale kontrolki gasna po wylaczeniu silnika i przejechaniu pare metrow
no i sie okazalo ze sa pekniete pierscienie na przegubach, zostaly wymienone i jest ok

Offline lucasy

• Giełda
Diagnostyka systemu ABS
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Lipiec 2017, 08:14:56 »

Offline art2310

• Giełda
Diagnostyka systemu ABS
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lipiec 2017, 12:06:25 »
Witam.Dzisiaj przerobiłem kabel który miałem do diagnostyki Renault DDT2000+VAG.Nie byłem do końca pewny czy zadziała ale połączył się z samochodem bez problemu.Jedynie czego NIE PODŁĄCZYŁEM to pinu nr 15 z pinem nr7.Jest podobno możliwość zwarcia albo uszkodzenia czegoś więc lepiej nie ryzykować.Diagnoza pokazała błąd C0202 czyli czujnik na prawym przednim kole.Okazało się że ktoś już grzebał przy wtyczce i nie ma w niej gumki uszczelniającej.Styki skorodowane na maxa.Musiałem polutować kable,zabezpieczyć przed wilgocią,po jeździe próbnej wszystko ok.Wielkie dzięki za pomoc. :mrgreen: