Forum > Santa Fe SM
Układ chłodzenia -wąż od chłodnicy.
samp00:
Witam.
Od 3 dni mam taki problem - silnik 2,4 Pb + LPG 146 kM:
- w trakcie jazdy na obwodnicy miasta coś mi pierdyknęło pod maską.....po zajechaniu na parking stwierdziłem parę z pod maski. Po podniesieniu maski stwierdziłem zrzucony górny przewód z chłodnicy ( razem z opaską) oraz wężyk do zbiorniczka wyrównawczego na chłodnicy...
- uzupełniłem płyn chłodniczy, pozakładałem węże, wszystko posprawdzałem. wyglądało ok. samochód do ruchu.
- po kilkunastu kilometrach znowu powtórka...... pierdut pod maska, zrzucony górny wąż wąż z chłodnicy razem z opaską oraz p[ara z pod maski.
- znowu pozakładałem wszystko..... uruchomiłem silnik na postoju..... wygląda jakby płyn miał ochotę się zagotować.
I tu proszę o pomoc - co może być powodem wzrostu ciśnienia w chłodnicy do takiej wartości, że aż zrzuca mi wąż gumowy razem z opaska zaciskową....
ja mam 2 teorie..... ale będę wdzięczny za każda podpowiedź lub sugestię
Dziękuje i pozdrawiam: samp00.
wydminianin:
Skoro ciśnienie wzrasta aż tak, to MOIM zdaniem wydmuchało uszczelkę spod głowicy i kompresja idzie do układu chłodzenia. Sprawdź, czy w oleju nie ma śladów płynu chłodniczego. I mam nadzieję, że się mylę :-/
Piotrek79:
Termostat-zacina się lub najlepsze uszczelka pod głowica(pompuje ciśnienie do układu chłodzenia)
Może być też korek w chłodnicy czy tam na zbiorniku wyrównawczym nie wiem jak jest w Santa.
samp00:
Witam.
W oleju nie ma śladów po płynie chłodniczym.
Skoro wydmuchało uszczelkę pod głowicą, to dlaczego nie pompuje kompresji do chłodnicy od razu - tylko dopiero po przejechaniu kilku - czy nastu kilometrów ?
I efekty dźwiękowe z chłodnicy (może z silnika) jakby wewnątrz coś się gotowało - przynajmniej intensywnie parowało .....
Przewód do zbiorniczka wyrównawczego drożny, czyli wg mnie wzrost ciśnienia następuje w miarę gwałtownie....
A co myślicie na temat awarii pompy wody ?
Dziękuje za każda odpowiedź
I pozdrawiam: samp00.
Piotrek79:
Ja jest małe uszkodzenie uszczelki to pompuje powoli.
Jak pompuje ciśnienie w układ chłodzenia to na 90% nie będzie śladów oleju w płynie.
Może być też pompa chociaż to rzadkie przypadki są, no ale są ;)
Nawigacja
[#] Następna strona