Autor Wątek: [Getz] [Getz] Hyundai Getz jak ustalić i gdzie kupić lakier?  (Przeczytany 4557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elaw38

• HKP
  • **
[Getz] Hyundai Getz jak ustalić i gdzie kupić lakier?
« dnia: 02 Lipiec 2017, 19:34:30 »
Witam! Od kilku godzin siedzę i szukam lakieru w sprayu do mojego Getzika ponieważ gdzieś zgubiłem płat lakieru ze zderzaka... Po prostu odpadł w czasie deszczu, stopił się lub go spłukało rano był wieczorem nie było... W każdym bądź razie dość mocno razi to w oczy.   

Gdzie szukać lakieru do Hyundaia nie mam pojęcia, wpisywałem na allegro: Hyundai VS, Lakier VS niestety wyskakuje wszystko tylko nie to co trzeba...

Mój kod lakieru to VS, wszystkie inne szczegóły w załączniku.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 21:02:10 przez Brt »

Online robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lipiec 2017, 20:21:03 »
Raczej vs. U mnie jest HL i też dziwił się mechanik że tylko dwie litery. Spokojnie w sklepie dla lakierników dorobią spraj. Sam kupowałem na allegro dorobiony i wyszedł całkiem ciemniejszy plus później odpadał jak pomalowałem spoiler.
Więc kup w sklepie a do tego daj podkład na plastyk bo inaczej znów odpadnie.

Offline Elaw38

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lipiec 2017, 21:47:28 »
Ale ten lakier na próbce jest srebrny, to na pewno ten?
http://sklep.motip.pl/kompakt-400ml-mettalic/927-lakier-55060-kompakt-400ml.html

Offline Scorpio

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lipiec 2017, 08:34:43 »
Głowy nie dam ale szukałem na innych stronach i też podają ten kod lakieru Motip. Może pomylili obrazki na stronie? Najlepiej zadzwonić i upewnić się.

Swoją drogą mam ten sam kolor i w razie potrzeby zdejmę klapkę wlewu i podjadę do mieszalni. Tak jest najpewniej, tym bardziej ze po latach kolor płowieje i oryginalny będzie ciemniejszy. Lepiej dobrać "z natury" :)

Offline sklepkeller

• Giełda
    • http://www.sklepkeller.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lipiec 2017, 12:36:00 »
Numer oryginału: LPA10APE1MVSH   
Nazwa: TUP CELADON BLUE VS

Może po nazwie znajdziesz.

Offline Elaw38

• HKP
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lipiec 2017, 17:26:47 »
Dziękujemy Wam za pomoc już znaleźliśmy lakier w lokalnym sklepie :) Mąż jak zwykle zamiast ruszyć tyłek i zapytać w sklepie to wolał założyć nowy temat byle tylko nie wychodzić z domu :)

Pozdrawiam :)  :lol: