Autor Wątek: Tapicerka drzwi kierowcy - demontaż  (Przeczytany 6452 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomaszk1

• Giełda
Tapicerka drzwi kierowcy - demontaż
« dnia: 27 Czerwiec 2017, 08:22:48 »
Witam wszystkich
Czy  ktoś zdejmował tapicerkę z drzwi kierowcy? Chodzi mi o to, czy trzyma się tylko na śrubkach i zatrzaskach, czy może jest też w jakiś sposób podklejana ( w poprzednim moim samochodzie - Citroen - cały obwód tapicerki był posmarowany jakimś czarnym lepiszczem).
Muszę ją zdemontować w celu odkręcenia uchwytu do zamykania drzwi i wymiany panelu sterowania podnoszeniem i opuszczaniem szyb (wyłamany przycisk lewej tylnej szyby).
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwiec 2017, 13:28:52 »
Demontowałem tylko boczek tylnych drzwi ale zakładam że idea jest ta sama, wkręty, zatrzaski i jest "zawieszona" górną częścią do szczeliny w której pracuje szyba. Jedynie jakbyś potrzebował się dostać głębiej to folia zabezpieczająca jest właśnie takim czarnym lepiszczem przyklejona, na tyle miękkie że da się delikatnie ją odkleić i przykleić ponownie.

Offline tomaszk1

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lipiec 2017, 01:05:26 »
Przyciski wymienione. Boczek drzwi od strony kierowcy zamontowany jest na 7 śrubkach i 5 zatrzaskach. Demontaż i montaż jest bardzo łatwy. Jednocześnie stwierdzam, że jest to bardzo solidna technologia. Całość trzyma się bardzo mocno.

lucas

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lipiec 2017, 22:04:14 »
Witajcie, mnie odkleja się tapicerka na drzwiach pasażera z przodu.
Teraz zastanawiam się czy tylko ją podkleić czy może spróbować zdjąć ten welur i nałożyć w to miejsce folię carbon. Próbował może ktoś z forumowiczów takiego zabiegu?