Autor Wątek: Wyswietlacz zmiany biegów  (Przeczytany 8714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dziobo07

• Gość
Wyswietlacz zmiany biegów
« dnia: 26 Czerwiec 2017, 19:26:25 »
Witam. Mam problem. Mianowicie przestalo mi dzis pokazywac w którym momencie zmienić bieg... Niby niepotrzebne ale denerwuje czlowieka jak nie działa. .. Macie jakies pomysly?

Offline waszek_rmc

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Czerwiec 2017, 19:36:40 »
W pierwszej kolejności sprawdź czy tego sobie przypadkowo nie wyłączyłeś... w moim i40 jest w ustawieniach, podejrzewam ze opcja "economy" jest i u Ciebie

dziobo07

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Czerwiec 2017, 19:40:11 »
Niebu mnie nie ma żadnych bardziej skomplikowanych ustawień.  Tylko radio moge ustawic i tyle. A na liczniku podstawowe dane: przebieg,spalanie itp. Samo zgaslo. Mam jeszcze niepokojacy obiaw: szarpie mi strasznie przy odejmowaniu gazu. Obojetnie czy redukuje czy po prostu zdejmuje noge z gazu jest szarpniecie

Offline gszymans

• HKP
  • **
Re: Wyswietlacz zmiany biegów
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwiec 2017, 10:02:46 »
Cytat: "dziobo07"
pokazywac w którym momencie zmienić bieg... ?

Ale cały wyświetlacz nie działa, czy wizerunek auta wyświetla tylko zmiany biegów nie?

dziobo07

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwiec 2017, 10:28:56 »
Tylko zmiana biegow

Offline fenek

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Czerwiec 2017, 10:39:06 »
dziobo07
Kolego obstawiam czujnik przy pedale sprzęgła. Miałem to samo u siebie. Odłączył się jeden z kabelków.
Wyciągnąłem ten czujnik podlutowałem i działa do dziś.

Offline TomSzy

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lipiec 2017, 09:52:52 »
2 dni temu wymieniłem sprzeglo i po wymianie okazało się, że wyświetlanie zmiany biegów nie dziala, okazało się, że mechanik nie wpial dobrze wtyczki od jakiegoś czujnika na górze skrzyni, poprawiłem to i jest ok.
Co do szarpniecia to też miałem coś takiego ale najlepsze ze nie zawsze.. Nie raz kilka razy szarpnelo a potem cały dzień Ok, po wymianie sprzegla jeżDżę drugi dzień i jest Ok, czyżby to było Sprzęgło? Hmm

dziobo07

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lipiec 2017, 10:12:16 »
Naprawiłem ale zapomnialem napisac. Walniety czujnik przy pedale sprzegla. Pekla sprezynka w czyjniku. Zamienilem sprezyne i dziala.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Czerwiec 2018, 09:20:47 »
Jak zdemontowales i gdzie się najlepiej do niego dostać?

dziobo07

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Czerwiec 2018, 12:48:23 »
Musisz sie położyć pod kierownice. Mad pedalem sprzegla masz wkrecony wlacznik. Musisz odpiac kabel i po prostu go wykrecic.tylko zapamietaj jak gleboko byl wkrecony zeby po ponownym wkreceniu dzialal prawidlowo.(nie pamiętam czy jest tam regulacja wysokosci czy wspiera sie o blache). Jak go wykrwcisz to juz bedzoesz widzial jak sie go rozbiera. Z tego co pamoetam to jest na zatrzaski. Sprawdz sprezyne w srodku i git. Z tego co pamietam to pasowala taka zwykla z dlugopisu.

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Czerwiec 2018, 13:39:12 »
Hej rozkrecilem to ale końcówka tego jakby czujnika wydaje się być naprezana przez sprężyne a stawia mi opór sama konstrukcja... :/

dziobo07

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Czerwiec 2018, 13:50:30 »
Sprawdz moze trzeba cos podszlifowac delilatnie. Albo sie sprezyna gdzies powyginala i przez to daje opor

Offline bobekos

• Giełda
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Czerwiec 2018, 19:18:01 »
Nic nie podszlifowywalem, brakło mi czasu a musiałem jechać właśnie autem. Niestety nie chciało się otworzyć, końcówka pracowała tak jak długopis na sprężynie więc chyba ok. Nie miałem nowki w ręku żeby porównać oba

Offline mirekwr1

• HKP
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Wrzesień 2018, 16:21:46 »
Jak włączyć to wyświetlanie zmiany biegów?