Witam
Mam problem nie wiem, czy duży, czy mały i tego właśnie chciałbym się dowiedzieć.
Od ponad 2 lat jestem posiadam i30 (silnik 1.4 ) i do tej pory nie było z nim żadnego problemu dodam że auto ma przejechane ok. 34 tyś. więc nie dużo

rok produkcji 2014, ale ostatnio zauważyłem w garażu na płytkach dość spory wyciek oleju, albo na pewno czegoś tłustego nie jest to na pewno klimatyzacja. Kiedy się wczołgałem pod spod auta konkretnie pod silnik, aby to sprawdzić - okazało się że jest tam taka plastikowa mała zaślepka nie wiem do sprzęgła, czy coś? i to w tej okolicy jest ten wyciek. Macie może jakieś przypuszczenia co to może być. Dodam że jestem już umówiony na wizytę w serwisie na przyszły tydzień, ale nurtuje mnie to co może być czy to coś poważnego? W sumie samochód jeździ normalnie nic nie świeci na wskaźnikach nie szarpie itp. tylko ten choleryn wyciek.
Szczerze jestem trochę zszokowany że samochód z takim przebiegiem i ten rok może mieć jakiś wyciek. Miałem kilka samochodów rożnych marek i takich jaj nigdy z nimi nie było..