Forum > i40 VF

[i40 VF] Wymiana wyświetlacza TFT w liczniku na wersję kolor

(1/3) > >>

dfx5:
Proszę o informację czy jest możliwa wymiana wyświetlacza TFT w liczniku na wersję kolorową. Strasznie irytuje mnie wyświetlacz w wersji czarno białej. Mam wersję "niby" premium i40'ki ,a ten wyświetlacza jest w wersji badziewnej.

waszek_rmc:
Nie wiem co w nim badziewnego :) Fakt, ten "lepszy" wygląda bardziej kolorowo, ale ten mono pokazuje to samo, ale mniej wystrzałowo :) Chyba, ze TFT dodaje 5% do mocy :) Ty masz 2016, czy już wtedy nie było tylko wersji poliftowej?
Podejrzewam, że trzeba cały zestaw wskaźników wymienić. a to juz chyba większy koszt. Ciekawe czy wszystkie wtyczki pasują...

[ Dodano: 2017-06-10, 21:03 ]
Chociaż chyba koszt nieduży, bo liczniki są już po 140...pozostaje tylko przebieg "dopasować" - chyba, ze sam ze sterownika jakiegoś czyta?

http://allegro.pl/hyundai-i40-1-7-crdi-licznik-zegary-europa-i6118552609.html

dfx5:

--- Cytat: "waszek_rmc" ---Chociaż chyba koszt nieduży, bo liczniki są już po 140...pozostaje tylko przebieg "dopasować" - chyba, ze sam ze sterownika jakiegoś czyta?

--- Koniec cytatu ---

Właśnie dlatego jeśli nie ma problemów to warto licznik wymienić. Estetyka też jest ważna.
Ciekawe czy przebieg jest "trzymany" w liczniku, czy w komputerze..??
Moja wersja i40 jest niby premium, ale kilku drobiazgów nie ma. Chyba dlatego ,że z Francji.

weuek:
Z Francji lubią być "wielowersyjne". Sprawdź co miał z fabryki.

consool:
Kolego udało Ci sie wymienić licznik ?? Jestem Ciekaw co z przebiegiem auta .... czy jest on zapisywany w liczniku...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej