Forum > i40 VF

[i40 VF] Wymiana wyświetlacza TFT w liczniku na wersję kolor

<< < (2/3) > >>

dfx5:
Niestety ja się za wymianę nie zabrałem -:) Za mało mam informacji by się tego podjąć.

Artur M.:
Powiem ci ze na tym forum ogólnie mało informacji do czegokolwiek, dużo tematów pozostaje bez odpowiedzi.

Mariusz79:
Witam może ja pomoge co prawda posiadam i30 2013r ale myślę że to samo liczniki posiadaja te same kostki i wszystko pasuje ,trzeba sie tylko wstrzelic się  z podobnym wyposazeniem tzn,esp,tpms,czujniki cofania itp.Po wymianie zwykłego licznika mono na supervisions np u mnie świeciła lampka tpms,więc dodałem moduł  tpms i zgasło teraz wystarczy dodać czujniki tpms w koła,można też zmienić kod licznika ż takiego który czujników nie miał i też kontrolka nie będzie świecić.

dfx5:
Rozwiń proszę temat. Wymieniłeś w i30 licznik? Na jaką wersję? Co masz na myśli pisząc  "dodałem moduł"  i "można zmienić kod licznika"?

Mariusz79:
Wymiana licznika na supervision (ten kolorowy),po wymianie u mnie świeciła kontrolka tpms bo w moim aucie oryginalnie go nie było więc dołożyłem moduł oryginalny tpmc (podpinamy plus minus acc i szyne can).Można także jeśli nie mamy takiego samego wyposazenia co dawca przepisać kod ze starego licznika (cluster code oem) urządzeniem diagnostycznym  w zakładce bcm cluster.

[ Dodano: 2019-01-04, 07:32 ]
Licznik oczywiście jeżeli mamy benzynę to kupujemy benzynę.
Co do pewności jak jest w i40 najlepiej sprawdzić kostki na www.Japancars.ru  wpisujac swój vin.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej