Forum > i40 VF
[i40 VF] Gwiżdżąca (świszcząca) pompa paliwa - ku przestrodz
struksik:
--- Cytat: "siemaniec" ---U mnie to nic nie dało. Nie miałem takiego syfu. Jak gwizdało tak gwiżdże. I w sumie nie wiem co gwiżdże.
--- Koniec cytatu ---
wymień w takim razie filtr paliwa pod maską
lucianin:
Czy Wam te cale sitko z plywakiem itp. wyszlo lekko z baku ? Mi cos blokuje jakby jakis drucik , probowalem pod roznym katem ale nie chce wyjsc ;/ Boje sie zeby nic nie urwac.
struksik:
wychodzi bez żadnego problemu razem z pływakiem
arti_100:
Ostatnio miałem problem z ubytkiem mocy, nierówno pracującej turbinie w trakcie mocnego przyspieszania oraz wibrującym pedale hamulca na postoju i zimnym silniku. Postanowiłem wyczyścić to sitko w baku i wszystkie problemy zniknęły. To tak dla kolegów informacji gdyby ktoś miał podobne problemy z hultajem :)
ghost2255:
Trochę odkopię, ale mam spostrzeżenie na temat sitka.
Mam i40, które kupiłem 2 tygodnie temu. Auto sprowadzone z Niemiec, przebieg 180 000km.
Mimo, że mam książkę, to zrobiłem pełen serwis-olej w silniku i skrzyni(AT), filtry powietrza, paliwa, kabinowy. Postanowiłem po lekturze tego tematu zajrzeć do baku, bo jak chyba słusznie podejrzewałem nikt nigdy nie czyścił sitka w środku. No i chyba sprawdza się teoria, że nasze bio-paliwo sprzyja zarastaniu sitka zieloną mazią. Mój samochód, który całe życie jeździł w Niemczech miał sitko CZYSCIUTEŃKIE. Nic, nawet śladu brudu czy klejącej mazi.
Zobaczymy, czy za jakiś czas zacznie się gromadzić ten syf na sitku. Zajrzę tam po jakimś większym przebiegu.
Nawigacja
[#] Następna strona