Autor Wątek: Klockiu i tarcze hamulcowe TUCson :) ale nie standardowe  (Przeczytany 4061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

autorus

• Gość
Klockiu i tarcze hamulcowe TUCson :) ale nie standardowe
« dnia: 14 Wrzesień 2008, 09:01:52 »
Szukam tarcz w sumie nacinanych do tucson. Niestety ate nie ma :(
EBD robi ale mam do nich uraz. Kiedyś po 500km mi się pokrzywiły, a razem z klockami tymi czerwonymi kosztowały ponad 1kzł.
Ogólnie u nas w Polsce jest mało artykułów tuningowych do tucson'a :( Wszystko trzeba ściagać :(

Autorus

akwiatkowski

• Gość
Re: Klockiu i tarcze hamulcowe TUCson :) ale nie standardowe
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Wrzesień 2008, 23:34:33 »
Cytat: "autorus"
EBD robi ale mam do nich uraz.

Raczej EBC Brakes, dwie wspomniane przez Ciebie firmy produkują tego rodzaju elementy układu hamulcowego. Czerwone klocki to ceramiczne jak się nie mylę. Z drugiej strony oryginalne tarcze spełniają swoje zadanie i Tucson ma bardzo krótką droge hamowania wiec zastanawia mnie zasadność stosowania w samochodzie typu SUV sportowych klocków i tarcz hamulcowych :shock: <co?>
Pozdrawiam

kml

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Wrzesień 2008, 07:48:13 »
Cytat: "akwiatkowski"
zastanawia mnie zasadność stosowania w samochodzie typu SUV sportowych klocków i tarcz hamulcowych

Dobrych hamulców NIGDY dosyć. Ja u siebi mysle o EBC turbogroove i green stuff. Od groma ludzi jeździ na tym i są zadowoleni aczkolwiek były przypadki wyjących tarcz, które wymieniano w ramach gwarancji.

autorus, rzuć okiem w stronę Taroxa, też mają fajne graty :)

autorus

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Wrzesień 2008, 08:25:18 »
ja miałem klocki red stuff.

kml

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Wrzesień 2008, 08:35:56 »
Cytat: "autorus"
ja miałem klocki red stuff.

Wiem i dlatego napisałem o Taroxie :) Nie są to tanie rzeczy ale opinie bardzo dobre zbierają.