Forum > Matrix / ix20
[ix20] Stuki w przednim zawieszeniu
(1/1)
lukasz.zst:
Tak jak pisałem wcześniej byłem kolejny raz na naprawie zawieszenia przedniego . Serwis kontaktował sie w tej sprawie z importerem i znaleziono wreszcie przyczynę, trzeba było skróci odbojniki i teraz nic nie stuka i puka
To robili w aucie
1 . Klejenie odbojników- nic nie dało
2. Wymiana odbojników - nic nie dało
3. Zamiana zwieszenia z lewej na prawa i na odwrót - nic nie dało
4. Wymiana amortyzatorów - nic nie dała
[ Dodano: 2012-03-08, 02:07 ]
minęło 14 dni i znów stuka. Pojechałem na stacje diagnostyczna , na szarpakach nic nie stuka puka ,ale w czasie jazdy tak i decyzja diagnozy jest ze tak musi być i nie stawia na odbojiniki ani amortyzatory. i sam nie wiem co jest grane
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-04-27, 22:50 ]
Usunąłem wulgaryzmy. Kolejny raz skutkuje ostrzeżeniem
larry:
Może to nie zawieszenie ?
U mnie wraz z wzrostem temperatury jest dużo lepiej.
Mam wrażenie że metaliczny odgłos który u mnie słychać podczas jazdy po nierównościach to odgłos zatrzasków przednich słupków ( przy niskiej temperaturze potrafiły nawet wpaść w rezonans ) i coś jeszcze związanego z kokpitem ale tego nie jestem w stanie zidentyfikować.
Innym odgłosem który mnie drażnił przy jeździe po nierównościach był odgłosy półki dzielącej bagażnik (podskakiwała na nierównościach)- kupiłem podkładki gumowe do mebli i podkleiłem je do tej półki jest lepiej
Kurako:
W gacku też mi coś cholernie stuka z przodu i są to prawdopodobnie łączniki stabilizatora :) ale skoro miałeś wymieniane amortyzatory to pewnie to też wymienili..
kri$:
Stuki miałem w aucie opel meriva. Każdy mechanik mówił co innego, w końcu okazało się, że winne jest mocowanie silnika, oraz poduszka silnika. Miała poluźnione śruby i się trzaskała.
lukasz.zst:
Moja sprawa trafiła do centrali Hyundaia ,ponieważ nie jestem sam co ma problemy z przednim zawieszeniem w hyundaiu ix20
[ Dodano: 2012-03-15, 18:18 ]
Witam jeśli ktoś ma kłopoty z zawieszeniem , niech piszę na e-mail lukasz.zst@buziaczek.pl .D zis importer Hyundai auto Poland zarzucił ze jestem pierwszy co ma kłopoty z zawieszeniem w Polsce , i że stuki w zawieszeniu które ja stwierdziłem i dwóch dilerów Hyundaia są naszymi subiektywnymi odczuciami prawidłowego działania zawieszenia . A wiem od dilerów że nie jestem pierwsza osoba która ma kłopoty z zawieszeniem w Hyundaiu ix20 , tylko dilerzy nie zgłaszają tego importerowi .Moją batalie rozpocząłem tak że z strony hyundai.pl wysłałem pismo o mych kłopotach przez 2 miesiące nikt nie odpowiedział do dnia dziwniejszego,a jak serwisy pytał sie to ich spuszczali na ziemie .I sie w kurzyłem napisałem pismo po Angielsku i wysłaem do Hyundai do centrali w Korei i w Europie i zaczeła sie batalia , teraz mam przynajmniej kontakt do Hyundaia gdzie odpowiadają na e-mile i na telefony biurkowe
Nawigacja