Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Przepał
Jgnatz:
Witam,
Krótko opiszę problem:
Samochód Hyundai Matrix 1,6 23000 km, 2005 rok
instalacja seqent BRC 24
Zurzycie paliwa trasa spokojna jazda około 11 l
autostrada cały czas około 140 (w/g nawigacji) 15,5
Miasto około 14
Benzyny palił sporo mniej właściwie nigdy nie przekroczył 10,5 l
Instalacja LPG była wielokrotnie regulowana z laptopem na kolanach, Podczas jazdy i nic!
Ciągle przepał.
Proszę o informację, czy ktoś czegoś podobnego doświadczył? Troche mi żal kasy, którą wydałem na instalację jeśli auto ma tyle spalać.
Poradźcie proszę co zrobić
Jgnatz
BartBartez:
JA mam BRC w Coupe 2.0. 14 litrów czasami uda mi się osiągnąć ale to przy bardzo ostrym deptaniu. Normalnie to jest około 11 litrów. Coś Ci skopali "monterzy".
Ogólnie auto na gazie pali około litra więcej niż na benzynie
Jgnatz:
Właśnie takie mam przeczucie. Pozostaje tylko pytanie - co? Czy jest możliwe, że któryś z fizycznych elementów jest niedopasowany do tego konkretnego silnika? Czy to może nadal jest sprawa softwarowa?
Może ktoś zna jakiś dobry warsztat w Łodzi, gdzie mogli by przeprowadzić stosowną diagnostykę i sprawdzić, czy to rzeczywiście tak ma być?
Poza tym zachęcam wszystkich którzy mają LPG w matrixie do wypowiedzi.
Pozdrawiam,
BartBartez:
Nie znam się na gazie (bo mam już czwarte autoz gazem BRC i nigdy nie musiałem nic w tym grzebać) ale wydaje mi się, że to sprawa oprogramowania. Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że któryś wtrysk jest cały czas otwarty. A jak auto jeździ? Czujesz różnicę między gazem a benzyną?? A sprawdzali szczelność instalki? Może gaz po prostu się ulatnia??
Jgnatz:
Instalka sprawdzona wiele razy. Wszystko idealnie szczelne. Samochód jeździ na gazie równie dobrze jak na benzynie. Bez problemu rozpędza się na autostradzie do 175 km/h (wg nawigacji). Ubytek mocy jest widoczny ale nie przeszkadza.
Komplednie brakuje mi pomysłu co to za licho?!
Nawigacja
[#] Następna strona