Autor Wątek: Montaż tylnych szyb elektrycznych  (Przeczytany 10887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline warez_temp

• HKP
  • **
Montaż tylnych szyb elektrycznych
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Maj 2017, 21:00:10 »
Hey, witam...
Jestem już po wymianie korbki na elektrykę i muszę przyznać, że bardzo pozytywnie nie mój Hultaj zaskoczył. Otóż słupek przedni od kierowcy miałem już "przesznurowany z obydwoma tylnymi słupkami. Zatem wystarczyło wymienić lewą przednią wiązkę wraz z przyciskami, oraz wstawić z tyły mechanizmy wraz z elektryką i działa :-D

Wiązkę przednią wstawiłem od razu z przewodami do lusterka (grzanie, składanie, miganie ;-)

Czyli kolejny raz okazuje się że Hultaje można rozbudowywać jak klocki lego.... poprzez dokładanie.

Pozdrawiam.

PS. do Zygi125...
Widzę że masz tę samą wiązkę u siebie co ja więc sądzę że temat podmianki korbki z tyłu dla Ciebie będzie również szybki i prosty...

Pozdrawiam

Offline zygi125

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Maj 2017, 09:30:53 »
Kolego warez_temp cenna informacja co do wiązki podłogowej. W moim hultaju sprawdziłem i mam 6 przewodów do zasilania podnośnika szyb, nie udało mi się namierzyć czy mam we wiązce podłogowej przewód do podświetlenia przycisku. Po twojej wiadomości założę że moja wiązka jest kompletna. Brakuje mi wiązki do drzwi kierowcy, czy możesz podesłać numer swojej wiązki którą kupiłeś? Jaki masz silnik do podnoszenia w drzwiach -
 na dwa piny? Pozdrawiam

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Maj 2017, 19:13:14 »
Wiązki tylnych drzwi jakie macie w autach mają końcówkę numeru -A6010 i wygląda tak jak poniżej ma trzy wtyczki. Zastanawiam się gdzie jest wtyczka od silniczka?
.

Offline zygi125

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Maj 2017, 20:04:20 »
Nie ma tej wtyczki na tych fotkach i nie mamy jej w naszych wiązkach. Wtyczka wygląda tak - moja fotka. Chyba że jest silnik z funkcją auto wówczas jest 5 pinowa o ile pamiętam.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Maj 2017, 20:08:33 »
No właśnie czyli z tyłu w drzwiach i tak trzeba dokonać zmian. Wiązka podłogowa na pewno obsługuje tylne szyby.

Offline warez_temp

• HKP
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Maj 2017, 00:36:20 »
Wymiana wiązki w tylnych drzwiach jest wymagana w 100%.
Aby elektryka z tyłu działała, wymianie podlega wiązka wraz w mechanizmem.
Osobiście nabyłem mechanizmy wraz z okablowaniem, co wyeliminowało niekompatybilność.

Offline zygi125

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Czerwiec 2017, 09:12:26 »
Witam, operacja zakończona i szyby w drzwiach tylnich działają. Nie udało mi się kupić odpowiedniej wiązki do drzwi kierowcy więc dołożyłem 6 przewodów do wiązki których mi brakowało (po trzy do każdy drzwi, mam rysunek jakby ktoś potrzebował). W podłodze już nie musiałem nic dokładać. W tylnich drzwiach wymieniłem mechanizm podnoszenia wraz z wiązkami oraz tapicerkę i przycisk. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam zygi

Offline powell

• Giełda
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Czerwiec 2017, 09:38:27 »
Tylnych ....

Offline zygi125

• Giełda
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Czerwiec 2017, 08:14:43 »
Hmm, tylny liczba pojedyncza, tylnich liczba mnoga. Ile dzwi ma i30 z tyłu? Sam odpowiedz sobie. Pozdrawiam