Autor Wątek: Powtarzający się błąd P0100 -bład przepływomierza  (Przeczytany 2985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ferudin

• Giełda
Powtarzający się błąd P0100 -bład przepływomierza
« dnia: 21 Luty 2017, 13:36:52 »
Mam problem powtarzającego się błędu P0100-błąd przepływomierza. Zaczęło się wszystko od przegniłego węża dolotu powietrza do filtra. Jechałem podczas deszczu i dziurą w wężu  który przechodzi przez nadkole dostawała się woda do dolotu powietrza.Filtr powietrza bardzo nasiąkł wodą. Osuszyłem puszkę filtra, wymieniłem filtr powietrza na nowy, przepływomierz też osuszyłem a błąd ciągle się pojawia ten sam. Mam drugą przepływkę którą wsadziłem zamiast starej i też jest tak samo-ciągle po uruchomieniu silnika od razu wyskakuje błąd P0100. Jak go skasuje to do ponownego uruchomienia silnika błąd się nie pojawia tylko jak zgaszę i uruchomię ponownie silnik. Ktoś ma jakieś pomysły co jest grane?. Dodam że na chwile obecną jeżdżę bez węża dolotowego -zamówiony czekam aż dojdzie do mnie. Myślicie że pojawianie się błędu może być spowodowane brakiem węża dolotu do filtra powietrza?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Luty 2017, 20:30:01 »
Uzupełnij profil (jest na górnej belce forum) o typ silnika post#31 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2752&start=30

Jakim interfejsem czytałeś błędy?

Błąd P0100 to błąd ogólny tak jak P0300 przy wypadaniu zapłonu.

Offline ferudin

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Luty 2017, 21:27:25 »
Błąd sczytałem  darmowym programem Torque urządzeniem ELM327 bluetooth. Fakt jest dość prostym programem. Znasz może jakiś lepszy darmowy dokładniejszy na androida?

[ Dodano: 2017-03-07, 14:13 ]
Problem został rozwiązany. Uszkodzony był jednak przepływomierz.