Autor Wątek: [Santa Fe CM] Dywaniki gumowe  (Przeczytany 4420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maciekbor

• Gość
[Santa Fe CM] Dywaniki gumowe
« dnia: 04 Październik 2016, 07:13:57 »
Witam serdecznie
Niby taka głupia sprawa ale pytam bo na różnych aukcjach szukam i dywaniki do mojego modelu się troszkę różnią od mocowań w aucie.
Mianowicie mam Santa Fe z 2009 roku i u mnie są dwa haki do mocowania dywanika kierowcy a na aukcjach mają tylko jeden otwór, idąc dalej pasażer ma jeden hak i tu ok ale z tyłu nie mam haków na podłodze a wszystkie dywaniki na aukcjach mają otwory pod zaczepy.
Może coś polecacie z dywaników mam kolor tapicerki beż i mam teraz takie dywaniki materiałowe ale to na zimę lepiej zmienić.

Michnik

• Gość
Re: [Santa Fe CM] Dywaniki gumowe
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Październik 2016, 10:36:29 »
Oryginalnie jest jeden zaczep. Może ktoś dorobił 2gi?
A guma to raczej do...gumiaków - kup 2gie materiałowe czarne lub szare i tyle. Zimy u nas ostatnio takie, że ja nie zmieniam wogóle, a też mam jasne materiałowe wnętrze i dywaniki też jasny beż. Troche sie brudzą, ale tragedii nie ma.
A zaczepy można bez problemu dorobić w dywaniku jak i w podłodze. Kupujesz spinki i po sprawie.

Offline Andrzej57

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Październik 2016, 23:32:56 »
Cytat: "Michnik"
Oryginalnie jest jeden zaczep. Może ktoś dorobił 2gi?

Nie do końca tak może być, bo 2009rok to może być model CM, ale po lifcie i dywaniki też mogą się różnić...
 maciekbor , podczas szukania zwróć uwagę na opis, powinno być dokładnie opisane do jakiego modelu i przedziału rocznikowego są dane dywaniki.

maciekbor

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Październik 2016, 09:46:42 »
ja mam model z 2009 roku ale już są kierunki w lusterkach a nie w nadkolach ale grill z przodu i lampy tylne jak we wcześniejszym modelu
u mnie dywaniki z tyłu nie mają zaczepów w podłodze nic nie ma i to mnie zastanawia bo wszystkie dywaniki mają tam otwory na zaczep.
a decyduje się na gumę bo u mnie jest piasku przed domem i jak popada to błotko się robi miasto jeszcze drogi mi nie zrobiło i w poprzednim aucie co jakiś czas wywalam z dywaników gumowych trochę piasku a jak to wejdzie w wykładzinę to będzie ciężko.
Może ktoś ma model auta z 2009 roku tak jak ja i zobaczy jak ma u siebie. A może ktoś poleci dobre dywaniki

Jacek-73

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Październik 2016, 12:15:46 »
Witam
Ja mam z 2008 r. i też mam kierunki w lusterkach , a co do dywaników gumowych to tak jak kol. Michnik napisał mocowanie dywaników jest w org. tylko na jeden zaczep i to tylko z przodu .
  Miałem ten sam problem ponieważ org. dywaniki gumowe są małe i z bardzo małym rantem .
  Kupiłem dywaniki firmy Rezaw- Plast . Mają wysoki rant i w porównaniu z oryginalnymi są lepiej dopasowane . Przednie troszeczkę  się suwają do przodu i jeśli chcesz można je unieruchomić , ponieważ mają miejsce na jeden zaczep . Ja tego nie robiłem ze względu na możliwość wycieku w tym miejscu wody , ale zawsze można to zrobić .
  Tylne dywaniki nie mają zaczepów , ale uwierz mi że nie są tam potrzebne . tylne są tak dopasowane , że trudno je nawet wyjąć .
 Dywaniki gumowe z Rezaw-Plast mają w komplecie dodatkowe zaczepy 4 szt i jak chcesz to możesz je sobie zamocować po dwa na przodzie .

maciekbor

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Październik 2016, 07:23:49 »
I właśnie szukałem czegoś takiego bo mają w kolorze beżowym
Dzięki za namiary i opinie.

Michnik

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Październik 2016, 13:42:29 »
U mnie z tyłu są zaczepy. Oryginalne Hyundai.

Michal91

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Listopad 2016, 22:32:50 »
Ja posiadam model z 2007 roku i mam 1 kołeczek wszędzie ale w oryginalnych dywanikach gumowych od strony kierowcy posiadam 2 dziurki. Auto przed liftem czyli  m.in. brak kierunkowskazów w lusterkach.